Ünlü Aktör Alec Baldwin Ulusal Basın Kulübü'nde Konuştu - Son Dakika
Dünya

Ünlü Aktör Alec Baldwin Ulusal Basın Kulübü'nde Konuştu

Ünlü Aktör Alec Baldwin Ulusal Basın Kulübü\'nde Konuştu

Ünlü aktör Alec Baldwin, Amerikan hükümetinin sanata daha fazla yatırım yapması gerektiğini savundu.

17.04.2012 01:12

Ünlü aktör Alec Baldwin, Amerikan hükümetinin sanata daha fazla yatırım yapması gerektiğini savundu.

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Ulusal Basın Kulübü'nde basınla öğle yemeğine katılan Baldwin burada yaptığı konuşmasında, Amerika'nın sanata daha fazla önem vermesi gerektiğini belirtti. Konuşmasının başında cep telefonunu kapatmadı için American Airlines uçuşundan indirilmesini anlatan Baldwin, "Çok güzel Asyalı hostes bana gelip çok hoş bir şekilde Bay Baldwin lütfen eşyalarınızı alıp benimle gelir misiniz dedi. Çok yumuşak ve sessizce konuştu benimle ve bu bende uyuşturucu bir etki yarattı.

Sonra kendimi uçaktan atılırken buldum. Ancak bunlar olurken, birinci sınıfta yedi sekiz kişinin cep telefonu açıktı ve Twitter'a olanları yazıyorlardı. Bunu Twitter'da gündeme getiren insanlara teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Amerikan ekonomisinin gücünden bahseden Baldwin, "Avrupa ile kıyasladığınızda farkı görüyorsunuz. Yunanistan'ı biliyorsunuz, İtalyanlar şu an ekonomilerinin durumundan çok rahatsız. Fakat bizde onlarda olmayan bir durum söz konusu Amerikan ekonomisi halen kuvvetli bir ekonomi" dedi.

Avrupa'nın sanata sahip çıkmasını Amerika'nın yaklaşımı ile karşılaştıran Baldwin, "İtalya'ya gittiğinizde görüyorsunuz belki zayıf bir ekonomileri var ama bizi utandıracak bir sanatsal mirasları var. Paris'e, Londra'ya, New York'a gittiğinizde hatta Washington'a geldiğinizde bunu görüyorsunuz. Washington'a gördüğünüzde, hiçbir şey bu ülkeyi daha çok sevmenizi sağlayamaz, bunu fark ediyorsunuz. Bunu söylemek su an beni bayağı duygulandırıyor. Siyaset bu ülkeye duyduğunuz sevgiden bağımsız bir şey" dedi.

Roma'dan yeni döndüğünü ve şehrin kendisi için bir sanat eseri olduğunu söyleyen Baldwin, "Orada sanata çok yatırım yapılıyor ve bu sanat işini çok iyi beceriyorlar. Birçok turist oraya gidiyor ve son yıllarda bizim paramız da oraya gidiyor. Miraslarına sahip çıkıp sanatın bir değerini ortaya koyuyorlar. Sanatın değerli olduğunu çocuklarına öğretiyorlar ve kültürlerinin ve miraslarının bir parçası bu. Ancak buraya geldiğimizde yanlış sinyalleri veriyoruz. Hükümet sanata para yatırmayarak bunun önemli

olmadı mesajını veriyor" dedi.

Sanat için ben çok para harcıyorum ama herkesin bunu yapmasına gerek olmadığını belirten Baldwin, "Bob Lynch'in dediği gibi her vatandaş 1 dolar verse, çok değil 1 dolar bile 320 milyon dolara tekabül eder ve şu anki oranın iki katı olur" diye konuştu.

Capital One bankasının reklamlarında oynamaya başlayan Baldwin bu reklamlardan edindiği kazançları sanata destek veren organizasyonlara bağışladığını açıkladı. Hükümetin koşullu sanata destek verme politikasını da eleştiren Baldwin, "Sanatçıya, bize projeni anlattın ve biz sana destek olacağız ama eğer müstehcense o zaman bu parayı bize geri vereceksin. Bunu hükümetin tüm alanlarında mı yapacağız? Örneğin Adalet Bakanlığı'na gidip savcılara, bu davalara bakacaksınız ama eğer bir mahkumiyet kararı

alamazsanız o zaman bize maaşlarınızı geri vereceksiniz. Bu tarz önlem alıcı yöntemlerle çıldırabiliriz. Bunlar ifade özgürlüğü meseleleri ve son yıllarda sanat alanında insanların ifade özgürlüğünde kabuklarına çekilmelerine yok açtık" dedi.

Twitter hayatınızı nasıl değiştirdi sorusuna ise Baldwin, "Bu soruya Twitter'da cevap vermek istiyorum" dedi.

American Airlines'i halen kullanıp kullanmadığı sorusuna ise sadece bakışlarıyla cevap veren Baldwin, bu mimiklerinin ardından bir sonraki soruyu talep etti.

Pazartesi akşamı ise, ünlü aktör Baldwin Washington'un en görkemli sanat merkezlerinden biri olan Kennedy Center'da 25. Yıllık Nancy Hanks Sanat ve Kamu Politikası Konferansı'na katılacak. Emmy Ödülü sahibi Baldwin, 30 Rock dizisi ve It's Complicated, My Sister's Keeper ve Running with Scıssors isimli filmleri ile tanınıyor. - WASHINGTON

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ünlü Aktör Alec Baldwin Ulusal Basın Kulübü'nde Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement