'Hayatının Oyunu' 2013'ün Kazananları Belli Oldu - Son Dakika
Eğitim

'Hayatının Oyunu' 2013'ün Kazananları Belli Oldu

\'Hayatının Oyunu\' 2013\'ün Kazananları Belli Oldu

Özyeğin Üniversitesi ve 41'29! Ajans tarafından ilk kez geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ve uluslararası pek çok ödül alan Facebook uygulaması "Hayatının Oyunu"nda 2013 kazananları belli oldu.

19.07.2013 04:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde 7'nci sırada yer alan Özyeğin Üniversitesi, girişimci ve yenilikçi çizgisine paralel bir uygulamayı ikinci kez hayata geçirdi.

Özyeğin Üniversitesi ve 41'29! Ajans tarafından hayata geçirilen, gençlerin geleceklerini planlayıp üniversite yıllarını ve sonrasını bugünden yaşayabilmelerini sağlayan Facebook uygulaması "Hayatının Oyunu"nun ikincisi 25 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Dünyada ilk ve tek olma özelliğini taşıyan ve uluslararası pek çok ödül alan uygulamaya Facebook üzerinden bu yıl 33 bin 601 kişi katılırken, 1.790 öğrenci burs başvurusunda bulundu. Finali ÖzÜ Çekmeköy Kampüsü'nde gerçekleştirilen uygulamanın jürisinde başta Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin olmak üzere, Özyeğin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erhan Erkut, Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir, 41'29! Ajans Başkanı Alemşah Öztürk, KTH Event Agency Sosyal Medya Departmanı Yöneticisi ve ÖzÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi Begüm Tokuyucu ile Girişim Fabrikası Program Sorumlusu Murat Tortopoğlu yer aldı.

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, "Özyeğin Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin ufuklarını açmaya, global dünyada farklılaşarak yetkinliklerini maksimum düzeyde kullanmalarına azami gayret gösteriyoruz. Geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğumuz Hayatının Oyunu ile aday öğrencilerimizin dünyalarına girmeyi başardık. Üniversitemize başvuruda bulunan öğrencilerimizin gösterdikleri emsalsiz başarı, uygulamayı bu yıl daha geniş kapsamlı olarak hayata geçirmemizde önemli bir faktör oldu. Gençlerin hayatlarının dönüm noktası olabilecek bir aşamada üstlendiğimiz rolle, sosyal medyanın gücünden de yararlanarak kendilerini bilinçlendirmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

40 kişinin finale kalma başarısını gösterdiği yarışmada, jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda 10 kişi yüzde 50 oranında, 20 kişi ise yüzde 25 oranında burs artırımı alarak ÖzÜ'de öğrenim görme olanağı elde etti. "Hayatının Oyunu" ayrıca finale kalan tüm öğrencilere yerleşecekleri üniversiteye bakılmaksızın maaşlı staj yapma şansı kazandırırken, aldıkları puanlarla ilk 3 içinde yer alanlar da iPad sahibi oldu. Facebook uygulamasına katılmalarının yanı sıra ÖzÜ öğretim üyeleriyle yaptıkları mülakatlar ve LYS sınav sonuçlarına göre değerlendirilen adaylardan finale kalanlar, jüri önünde yaptıkları sunumdan aldıkları puanlar sonucunda derecelendirilerek %50 ve %25 burs artırımı ve staja hak kazandılar. Finale kalan adaylardan TEV Özel İnanç Türkeş Lisesi'nden (Tevitöl) Timuçin Çağatay Tekeş birinci, Kadıköy Anadolu Lisesi'nden Berkay Gürsel Talgar ikinci, İstanbul Sosyal Bilimler Lisesi'nden Nazlıcan Koralay ise üçüncü olarak %50 burs ve stajın yanı sıra birer iPad kazandılar.

Ödüle doymayan uygulama

Özyeğin Üniversitesi'nin birincisini 2012 Tercih Dönemi'nde gerçekleştirdiği 'Hayatının Oyunu' adlı proje, son olarak geçtiğimiz mayıs ayında en büyük yaratıcılık yarışmalarından biri olan CLIO Awards'ta da PR kategorisinde altın ödüle layık görülmüştü. Daha önce Lizbon'da gerçekleştirilen Avrupa Yaratıcılık Festivali Eurobest'in Medya Kategorisinde "GOLD" ödüle layık görülerek Türkiye'ye dijital alanda ilk birinciliğini getiren Hayatının Oyunu Projesi, 41'29! Ajans ve Özyeğin Üniversitesi tarafından hazırlanmış ve daha önce de Golden Drum Avrupa Yaratıcılık Ödüleri'nde 2 ödül, alanında en prestijli ödüllerden biri olan 'Digital Age Yaratıcılık Ödülleri'nde "En Yaratıcı Platform Kullanımı" ve "En Yaratıcı Etkileşim Tasarımı" ödüllerini almıştı.

Öğrenciler geleceklerini simüle ediyor

Özyeğin Üniversitesi, Hayatının Oyunu ile üniversite tercih döneminde gençlerin geleceklerini planlayıp üniversite yıllarını ve sonrasını bugünden görerek daha doğru adımlar atmalarını sağlamayı amaçlıyor. Uygulama boyunca yapılan seçimlere göre üniversite ve sonrasındaki beş yılı kapsayan bir geleceğin yaratıldığı oyunun sonunda, gençlere kendi geleceklerini gösteren 2,5 dakikalık bir video sunuluyor. Bu videoyu Facebook'ta paylaşan gençler Özyeğin Üniversitesi'nde burslu okuma olanağı için yarışıyor.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim 'Hayatının Oyunu' 2013'ün Kazananları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement