Meslek lisesi öğrencileri atık malzemeleri sanata dönüştürerek sergi açtı - Son Dakika
Eğitim

Meslek lisesi öğrencileri atık malzemeleri sanata dönüştürerek sergi açtı

Osmaniye'de meslek lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle atık demir malzemelerini sanata dönüştürerek 'Atık Dönüşüm Sergisi' açtı. Öğrenciler, geri dönüşüme dikkati çekmek amacıyla hayvan heykelleri, gemi, uçak, araba ve süs eşyaları yaparak atık malzemeleri sanata dönüştürdü.

28.11.2023 09:21  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meslek lisesi öğrencileri atık malzemeleri sanata dönüştürerek sergi açtı

OSMANİYE - Osmaniye'de meslek lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle atık demir malzemelerini sanata dönüştürerek "Atık Dönüşüm Sergisi" açtı.

Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi işleri öğrencileri, öğretmenlerinin de desteğiyle hem Sıfır Atık Projesi'ne destek vermek hem de kendilerini geliştirmek için geri dönüşüm çalışması başlattı. Öğrenciler, geri dönüşüme dikkati çekmek amacıyla hurda sac, profil, demir gibi malzemeleri birleştirerek hayvan heykelleri, gemi, uçak, araba ve süs eşyaları yaparak atık malzemeleri sanata dönüştürerek "Atık Dönüşüm Sergisi" açtı.

Üreten gençlerle her daim gurur duyduğunu söyleyen Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak,"Metal bölümü öğrencilerimizin sıfır atık projesi çerçevesinde yapmış olduğu sergi açılışına katıldık. Bu gördüğünüz eserlerin tamamı gençlerimiz ve öğretmenlerimizin çalışması sonucu ortaya çıktı. Sıfır atığın sanata nasıl görüştüğüne şahitlik ettik hep beraber, hem üreten gençlerimiz bunlar aynı zamanda bu mesleğin sanata nasıl dönüştürebileceğini gösterdiler. Ben emeği geçen müdürümüze, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür etmek istiyorum. Halkımızın da büyük bir ilgisi var sıfır atık çerçevesinde yapılan ve sanat eserine dönüşen bu eserleri görmekle ilgili büyük teveccühleri var. Ben tekrar gençlerimize ve bu sergide emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi

Meslek lisesi öğrencileri atık malzemeleri sanata dönüştürerek sergi açtı
Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim Meslek lisesi öğrencileri atık malzemeleri sanata dönüştürerek sergi açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement