Siirt'te Dershanelerin Kapatılmasına Veliler Tepki Gösterdi - Son Dakika
Eğitim

Siirt'te Dershanelerin Kapatılmasına Veliler Tepki Gösterdi

Siirt\'te Dershanelerin Kapatılmasına Veliler Tepki Gösterdi

Dershanelerin kapatılması için hazırlanan kanun taslağına, Siirt'ten büyük tepki geldi.

16.11.2013 17:00

Dershanelerin kapatılacağı söylentileri bile öğrenci ve velileri tedirgin etti. Siirt'te Sivil Toplum Örgütleri, Meslek Odası ve öğrenci velileri hazırlanan taslağın eğitime büyük bir darbe vuracağını söyledi.

Türkiye Yazarlar Birliği Siirt Temsilcisi ve aynı zamanda bir eğitimci olan İzzettin İçin, dershanelerin bu süreçte kapatılacak olmasının doğru olmadığını belirterek, dershanelerin kapatılması tartışmasından önce mevcut sınav sisteminin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

"Dershaneler Özellikle Güneydoğuda Bir Boşluğu Dolduruyordu."

İçin, "Bu taslak doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine eğitimi ciddi anlamda etkileyebilecek. Çünkü mevcut sistem oturmuş durumda. Bu şekilde önce eğitim sisteminin içi doldurulmadan dershanelerin kapatılacak olması mantığı eksik ve yanlıştır. Kapatılması durumunda bu sistem legal ya da illegal devam edecektir. Ekonomik durumu iyi olan aileler zaten daha da pahalı hale gelen özel öğretmen tutma yoluna giderek fazla zarar görmeyecektir. Özellikle bölgemizde dershaneler bir boşluğu dolduruyordu. Ancak eğitim sistemindeki eksiklikler doldurulmadan kapatılacak olması doğru değildi. Bunun en belirgin tehlikesi de; Aynı öğretmenin kendi öğrencisine okulda öğreteceği eğitimi, özel dersle vermesi gibi bir tehlikede kapıdadır."dedi.

Siirt Ticaret Meslek Odası: "Doğudaki Öğrenciler, Batıdaki Eğitim Seviyesini Dershaneler Sayesinde Yakalıyor"
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, Dershanelerin bölgemizdeki eğitime katkısının son 8 yıl içinde ciddi anlamda arttığına işaret etti. Kuzu, şunları söyledi, "Son 8 yıl içinde çocuklarımızın yüksek öğrenimdeki çıtalarını yükseltmesine vesile olmuştur. Bu nedenle dershanelerin kapatılacağı söylentileri kamuoyunda tedirginliğe yol açmış durumdadır. Bölge insanının çocuklarını batıdaki eğitim seviyelerinde ulaştırma çabaları dershaneler sayesinde giderilmektedir. Mevut okullarımızın seviyeleri yükseldikçe mutlaka dershanelere yönelik talepler de azalmaktadır. Bu konunun daha fazla gündemde kalması mevcut dershanelere devam eden öğrenci ve velileri tedirgin etmektedir."

Öğrenci Velileri Tepkili

Öğrenci velileri, bakanlığın hazırladığı taslağın, Güneydoğu Anadolu bölgesinde parayla okuyan öğrencilerin, batıdaki öğrencilerle arasındaki eğitim farkını kapatmaya çalışan kurumların kapatılmasının hangi mantığa hizmet ettiğine anlam veremediklerini söyledi.

Veliler, "Burada dershanedeki yöneticilerden, öğretmenlerden daha çok batıdaki öğrencilerle aralarındaki eğitim farkını kapatmaya çalışan öğrenciler mağdur olacak. Dershanelerin kapatılması tartışmasından önce sınav sisteminin değiştirilmesi gerekmez mi? Binlerce insanı mağdur edecek olan bu taslağın ülkemize nihayetinde de bölgemize bir faydasını göremiyoruz. Doğu ile batı arasındaki denge gözetilmelidir. Diyelim ki kapattınız. Bu öğretmenler gidip nerede çalışacaklar? Bu saatten sonra hangi öğretmen gidip hamallık yapar veya pazarda sebze meyve satar. Şu an dershanede çalışan bütün öğretmenler devletten kadro almamış öğretmenler çalışıyor. Onlar bir yana ya öğrenciler ne olacak. Bu sistemle mi Doğu'daki öğrenciler başarı çıtasını yakalayacak."şeklinde konuştu.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Siirt'te Dershanelerin Kapatılmasına Veliler Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement