1 Doları 1 YTL'ye Eşitlemek İçin Üstü Örtülü Çaba Var - Son Dakika
Son Dakika Logo

1 Doları 1 YTL'ye Eşitlemek İçin Üstü Örtülü Çaba Var

1 Doları 1 YTL\'ye Eşitlemek İçin Üstü Örtülü Çaba Var
31.07.2007 03:08

Türkiye Denim Sanayici ve İşadamları Derneği (Denimder) Başkanı Nedim Özbek, İhracata Dayalı Büyüme İçin Faizlerin Düşmesi, Kurun Yükselmesi Gerektiğini Söyledi.

Türkiye Denim Sanayici ve İşadamları Derneği (Denimder) Başkanı Nedim Özbek, ihracata dayalı büyüme için faizlerin düşmesi, kurun yükselmesi gerektiğini söyledi.

Özbek, ihracata dayalı büyüme hedefleyen hükümetin mevcut kur ve faiz sarmalıyla bunu başaramayacağını savundu. İstikrarın devamlılığı açısından seçim sonuçlarını olumlu değerlendirdiklerini belirten Özbek, "Faizler düşmedikçe, döviz yükselmedikçe ihracata devam etmek zor. Artık maliyetleri finanse etme pahasına ihracata devam etme gücümüz kalmadı" dedi. Nedim Özbek şöyle konuştu: "Bir yandan dalgalı kur politikasına devam edileceği açıklamalarını dinlerken, bir yandan da 1 doları 1 YTL’ye eşitleme konusunda üstü örtülü bir çaba hissediyoruz. Merkez Bankası, faizleri en az 4 puan geri çekmeli. Doların gerçek değerinin altında seyretmesine izin verilmemeli."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 1 Doları 1 YTL'ye Eşitlemek İçin Üstü Örtülü Çaba Var - Son Dakika


Advertisement