2024 Dakar Rallisi Heyecanı Başladı - Son Dakika
Ekonomi

2024 Dakar Rallisi Heyecanı Başladı

2024 Dakar Rallisi Heyecanı Başladı

Motor sporları dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan 2024 Dakar Rallisi için geri sayım başladı. Bu yıl 46. kez düzenlenecek olan ralli, Arap Yarımadası'nın zorlu bölgelerinde gerçekleşecek. Sürücüler, 12 etaptan oluşan mücadelede binlerce kilometre yol kat edecek ve 19 Ocak'ta Yenbu'da sona erecek. Yarışta yeni bir konsept olarak 48 saatlik bir gece yarışı da yer alacak.

21.12.2023 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en zorlu motor sporları yarışı olarak bilinen Dakar Rallisi'nde 2024 yılı heyecanı başlıyor. Bu yıl 4'üncü kez Suudi Arabistan çöllerinde gerçekleşecek Dakar Rallisi'nin 2024 rotası da açıklandı. Dakar Rallisi, 5 Ocak'ta El- Ula'dan başlayacak, 19 Ocak'ta Yenbu'da sonlanacak. Toplam uzunluğu 7 bin 891 kilometre olan rallinin 4 bin 727 kilometresi zamana karşı yarışılan özel etaplardan oluşuyor.

Motor sporları dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan 2024 Dakar Rallisi heyecanı için geri sayım başladı. Dünyanın en zorlu motor sporları organizasyonlarından olan Dakar Rallisi bu yıl 46'ncı kez düzenlenecek. Bu sene ralli kapsamında sürücüler Arap Yarımadası'nın kıyılarından kum tepelerine, dağlarından Rubülhali Çölü'ne dek birbirinden zorlu bölgeleri ziyaret edecek. 12 etaptan oluşan zorlu mücadele 5 Ocak Cuma günü, El-Ula'da gerçekleşecek olan açılış etabıyla başlayacak ve 19 Ocak'ta sona erecek.

RALLİNİN TOPLAM UZUNLUĞU 7 BİN 891 KİLOMETRE

Sürücülerin, kontrol noktalarına ve etap sonlarına ulaşmak için halka açık yollarda binlerce kilometre yol kat ettiği Dakar Rallisi, bu yıl Yenbu'da sonlanacak. Toplam uzunluğu 7 bin 891 kilometre olan rallinin 4 bin 727 kilometresi zamana karşı yarışılan özel etaplardan oluşuyor.

BU YIL YENİ BİR KONSEPTE DE YER ALIYOR

Bu yıl Dakar Rallisi'nde yeni bir konsept de yer alıyor. Sürücülerin 48 saatlik bir yarışta geceyi geçirmek için saat 16.00'ya kadar sekiz kamp alanından birine ulaşmaları gerekiyor. Bu süreçte çok az malzeme ve erzağa sahip olacak olan sürücülerin araç onarımı için yalnızca iki saatleri olacak ve ertesi gün 07.00'ye kadar etabı tamamlamaları gerekecek.

Geçtiğimiz yıl Dakar Rallisi'ni otomobil kategorisinde Red Bull sporcusu Nasser Al-Attiyah, motosiklet kategorisinde de yine Red Bull sporcusu Kevin Benavides kazanmıştı.

Dakar Rallisi'nin her etabından haberler, sürücülerle röportajlar ve daha fazlası Red Bull TV'den takip edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 2024 Dakar Rallisi Heyecanı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement