AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, kasım ayında tüketici enflasyonunun (TÜFE) yüzde 0,48 oranında yükselmesini bekliyor.
AA Finans'ın TÜİK tarafından 3 Aralık Salı günü açıklanacak enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi sonuçlandı.
22 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,48 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin kasım ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 0,90 ve en düşük ise yüzde 0,05 aralığında oldu.
Öte yandan ankete katılan ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentilerinin ortalaması da yüzde 7,61 oldu. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon beklentisi en yüksek yüzde 8,20 ve en düşük yüzde 7,00 seviyelerinde gerçekleşti.
TÜİK'in açıkladığı verilere göre ekim ayında enflasyon, bir önceki aya göre yüzde 1,80 artmış, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 7,71 artış gerçekleşmişti. - İstanbul
Son Dakika › Ekonomi › Aa Finans'ın Kasım Ayı Enflasyon Beklenti Anketi Sonuçlandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?