Arkadaşları Sakıp Sabancı İçin 'Eski Dostlar'ı Söyledi - Son Dakika
Ekonomi

Arkadaşları Sakıp Sabancı İçin 'Eski Dostlar'ı Söyledi

Arkadaşları Sakıp Sabancı İçin \'Eski Dostlar\'ı Söyledi

Merhum İş Adamı Sakıp Sabancı, Vefatının 5'inci Yıl Dönümünde Sevdiği Şarkılarla Anıldı.

12.04.2009 01:32

Merhum iş adamı Sakıp Sabancı, vefatının 5’inci yıl dönümünde sevdiği şarkılarla anıldı.

Sabancı Center Hacı Ömer Konferans Salonu’ndaki anma konserinde, Sakıp Sabancı’nın sevdiği şarkıları, Sabancı Klasik Türk Müziği Topluluğu ve TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Melihat Gülses seslendirdi. Anma törenine katılan misafirleri Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı ve kızı Sevil Sabancı ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı karşıladı. Prof. Dr. Nevzad Atlığ danışmanlığında ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yeşim Altınel Çoban şefliğindeki Sabancı Klasik Türk Müziği Topluluğu, "Kırmızı Gülün Alı Var", "Ey Bud-i Nev Eda" ve "Baharın Zamanı Geldi" adlı şarkıları seslendirdi. Sunucu Mithat Özyılmazel’in, Sakıp Sabancı’nın çok sevdiğini söylediği Necip Fazıl Kısakürek’e ait "Canım İstanbul" şirini okuduğu gecede, sanatçı Melihat Gülses de "Bitmez Tükenmez Bu Dert", "Sen Vur da Tamburun Tellerine", "Menekşelendi Sular", "Yıldızların Altında" ve "Kadıköylüm" şarkılarını okudu.

Dostlardan ’Eski Dostlar’

Konserin sonunda, Sakıp Sabancı’nın iş ve sanat dünyasından dostları Erdoğan Demirören, Hüseyin Bayraktar, Abdülkadir Eriş, Cemalettin Sarar, Yılmaz Ulusoy, Hasan Güreşci, İbrahim Kefeli, Mehmet Eyilik, Üstün Asutay, Sezen Cumhur Önal, Müşerref Akay ve Orhan Gencebay birlikte "Eski Dostlar" şarkısını söyledi. Melihat Gülses, şef Yeşim Altınel Çoban ve sunucu Mithat Özyılmazel’e çiçek sunan Türkan Sabancı, Prof. Dr. Atlığ’a ulaştırılmak üzere teşekkür plaketini de Çoban’a verdi. Türkan Sabancı, "Sakıp Bey’in ruhu buralarda geziyordur" diyerek, dostlarına teşekkür etti. Anma konserine, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Aydın Doğan, Can Paker, Suzan Sabancı Dinçer, Haluk Dinçer, Erol Sabancı, Erol Evgin, Ediz Hun ve Gönül Yazar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Vasiyeti yerine geliyor

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Rahmetlinin vasiyeti üzerine, son 5 yılda yapmakta olduklarımızla, bu geceler de dahil olmak üzere, elimizden geldiğince O’nun gösterdiği yol çerçevesinde kendisini anıyoruz. Bu yıl Sakıp Bey’den dört yıl bir gün farkla kaybettiğimiz, yakın çalışma arkadaşı Ali Haydar Taşlı Bey’i de anıyoruz" dedi. 17 Nisan’da Adana’da Sakıp Sabancı mevlit düzenleneceğini ifade eden Güler Sabancı, 20 Nisan’da Sabancı Üniversitesi tarafından eğitim konulu bir konferans gerçekleştirileceğini belirtti.

Mardin Kent Müzesi’ni bu yıl açacağız

GÜLER Sabancı, mayıs ayında Brookings Enstitüsü ile ortak her yıl düzenlenen konferansın tekrarlanacağını ve Sakıp Sabancı adına uluslararası ödüllerin de verileceğini belirtti. Güler Sabancı "Bu yıl Sakıp Bey adına yaptırdığımız iki kalıcı eser daha var. Biri Sakıp Sabancı Müzesi içerisindeki The Seed. Proje Sevil Sabancı tarafından başarıyla yürütüldü. Gelecek yıl Sakıp Bey’i orada anmak istiyoruz. Diğeri de bu yıl açmayı planladığımız Mardin Kent Müzesi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Arkadaşları Sakıp Sabancı İçin 'Eski Dostlar'ı Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement