Ayık, Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Ayık, Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Oldu

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Bağlı Üyeler Yönetim Kurulu başkan yardımcılığına seçildi.

13.10.2015 11:18

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Bağlı Üyeler Yönetim Kurulu başkan yardımcılığına seçildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) yapılan yazılı açıklamada, UNWTO başkan yardımcılığına TOBB'u temsilen TOBB Turizm Meclisi ve TÜROFED Başkanı Osman Ayık'ın seçildiği bildirildi.

TOBB, UNWTO Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde, yaklaşık 500 üyeden oluşan bağlı üyelerin ve UNWTO'nun büyük desteğini aldı. Mart 2012'den beri üst üste üçüncü defa başkan yardımcılığı görevini üstlenen TOBB'u, bu görevde iki yıl boyunca Osman Ayık temsil edecek.

Ayık, seçim sonrası yaptığı değerlendirmede bu göreve seçilmekten gurur duyduğunu ifade etti. Çalışmalarına verdiği destekten ötürü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür eden Ayık, Türkiye'nin ağırladığı turist sayısı ile dünyanın en önemli turizm ülkeleri içinde yer aldığına dikkat çekti.

UNWTO Yönetim Kurulu'nda Türkiye'nin yanı sıra; Rusya, Jamaika, Uruguay, İspanya, ABD, İngiltere, Hollanda, Güney Afrika Cumhuriyeti, Namibya, Kolombiya, Arjantin, Malezya, Hindistan, Azerbaycan ve Mısır'dan kuruluşlar yer alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ayık, Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement