Bayram: "Yaş meyve ve yumurtanın ihracatı direk Karaman'dan yapılacak" - Son Dakika
Ekonomi

Bayram: "Yaş meyve ve yumurtanın ihracatı direk Karaman'dan yapılacak"

Bayram: "Yaş meyve ve yumurtanın ihracatı direk Karaman\'dan yapılacak"

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, bundan sonra yaş meyve ve yumurtanın direk Karaman'dan ihracatının yapılacağını söyledi.

15.09.2020 16:47  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, bundan sonra yaş meyve ve yumurtanın direk Karaman'dan ihracatının yapılacağını söyledi.

Bayram, yaş meyve ve yumurta gibi ürünlerin ihracatında istenen Tareks Belgesini vermeye yetkili memur bugün itibariyle İl Gümrük Müdürlüğünde göreve başladığını belirterek, "Karaman'da özellikle elma başta olmak üzere sebze ve yumurta ihracatı yoğun olarak gerçekleşmektedir. Özellikle de elma ihracatında Tareks Belgesinin geç saatlerde verilmesi neticesinde yüklemeler gecikmekte ve ihracatta aksamalara sebep oluyordu. Bundan dolayı mükellef tarafından yapılması gereken gümrük işlemleri gümrük müşavirleri tarafından ilimiz dışındaki başka gümrüklerde yapılmaktaydı. Karaman'da Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından Grup Başkanlığı irtibat bürosu olmaması ve ihracatta yaşanan sorunlar dolayısı ile üretimi gerçekleştiren firmalar ihracat yapmaktan vazgeçerek ürünlerini Karaman dışında ikamet eden firmalara ihraç kayıtlı olarak satmaktadır ve bundan dolayı ilimize yıllık ortalama 150 milyon dolar ihracat kaydı yazılmıyordu" diye konuştu.

"Özellikle Türkiye'de elma üretiminde 2. sırada olmamıza rağmen ihracatın yapılmaması bizleri derinden üzmekteydi" diyen Bayram, "Bu sorunun çözümünde kendilerine destek olan AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser ile Karaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kemal Boynukalın ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz" dedi. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bayram: 'Yaş meyve ve yumurtanın ihracatı direk Karaman'dan yapılacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement