Erciyes Teknopark'ta yer alan Bonus Teknik Limited Şirketi'nde bebekleri radyasyondan korumak için hamile atleti ve bebek başlığı üretildi. Şirketin Ar-Ge ve Strateji Müdürü Mustafa Özcan, gümüşün radyasyonu engelleme etkisinden yola çıkarak, manyetik alanlara karşı zırhlama metoduyla çalışmalar yaptıklarını belirtti. Özcan, bu çalışmalar sonucunda gümüş elyaf ürettiklerini ve elyafı çeşitli giyim ürünlerinde değerlendirdiklerini söyledi. Ar-Ge ve Strateji Müdürü Özcan, şöyle dedi:
"En fazla radyasyona maruz kalan grubun bebekler olduğunu düşünerek bu ürünleri ürettik. Çünkü bebeklerin yapıları normal insanların yapılarından çok farklı. 7 yaşa kadar beyin gelişimi devam ettiği için gelişimi etkileyen her şey bebeğe zarar verecek. Bebeklerin kafatası yapıları çok ince olduğu için direkt radyasyondan etkilenebiliyor. Bundan yola çıkarak aynı materyali kumaşın içerisinde kullandık ve yüzde 99.9 oranında bir zırhlama teknolojisi elde ettik."
Özcan, kumaşların aynı zamanda ter transferini sağladığını ve bebeğin konforunu sağlayabilir yumuşaklıkta üretildiğini kaydetti.
BEBEK,ANNE KARNINDAN KORUMAYA ALINIYOR
Kalkanlama tekniğini hamile kıyafetleri üzerinde de kullandıklarını ifade eden Mustafa Özcan, şunları söyledi:
"Aynı kumaşı ve materyali aynı konforla hamile atletlerinin karın kısmında kullandık. Bebek, anne karnında 2-6 hafta arasında oluşuyor, bu süre içerisinde annenin maruz kaldığı herhangi bir manyetik alan bebeğin oluşumunu blokeliyor. Yani bebeğin herhangi bir yerinde zarara sebep oluyor. Burada en önemli ve görünmeyen tehlike radyasyon. Örneğin çok bilinmeyen bir şey, anneler evde mutlaka ütü yapıyor ve ütü ciddi bir radyasyon yayıcı, direk karın hizasına tutulduğunu düşündüğümüzde ne kadar zararlı olduğunu anlamak mümkün. Öte yandan çok masum gördüğümüz saç kurutma makinası, sıkma esnasında çamaşır makinası, mikrodalga fırın, cep telefonu, bilgisayar... Bütün bu etkileri düşünerek, 'Bebeği anne karnında da koruyalım' diye bu ürünü hazırladık."
GÜMÜŞLE DOKUNAN SLİP VE BOXER MANTARA KARŞI ETKİLİ
Gümüşün aynı zamanda mikrobakteriyel özelliği olduğunu dile getiren Ar-Ge ve Strateji Müdürü Mustafa Özcan, bundan yola çıkarak mantar ve interfilite tedavisine destek olmak amacıyla slip ve boxer ürettiklerini söyledi. Özcan, şöyle konuştu:
"Örneğin bir akvaryum içerisinde bir parça gümüş koyduğunuzda bakterilerin öldüğünü göreceksiniz. Gümüşün antibakteriyel, hem de antimanyetik özelliğini kullanarak slip ve boxer yaptık. Antibakteriyel özelliği ile mantar oluşumunu engellemek, antiradyasyonla interfilite tedavisine destek olmayı amaçladık. Radyasyonun interfilitede en önemli problemlerden olduğu bilinmekte."
Özcan, ürünlerini 'Silverlife' adıyla marka haline getirdiklerini ve internet üzerinden satış yaptıklarını ekledi.
Son Dakika › Ekonomi › Radyasyona Karşı Çözüm Önerisi! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?