Benzin ve Mazota Yapılan İndirimler Yeterli Değil" - Son Dakika
Ekonomi

Benzin ve Mazota Yapılan İndirimler Yeterli Değil"

Benzin ve Mazota Yapılan İndirimler Yeterli Değil"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Son dönemde döviz kurlarında yaşanan sert düşüşün ve petrol fiyatlarının uluslararası piyasalarda da hızla azalmasının akaryakıt ve benzin fiyatlarına yansıtılması artık kaçınılmaz oldu.

03.05.2017 14:26

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Son dönemde döviz kurlarında yaşanan sert düşüşün ve petrol fiyatlarının uluslararası piyasalarda da hızla azalmasının akaryakıt ve benzin fiyatlarına yansıtılması artık kaçınılmaz oldu." ifadelerini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, halk oylaması sonrası döviz kurlarının hızla düştüğüne dikkati çekti.

Akaryakıta yapılan zamların birçok sektörü olumsuz etkilediğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Son dönemde döviz kurlarında yaşanan sert düşüşün ve petrol fiyatlarının uluslararası piyasalarda da hızla azalmasının akaryakıt ve benzin fiyatlarına yansıtılması artık kaçınılmaz oldu. Ülkemizde benzin ve mazota yapılan indirimler yeterli değil. Acilen benzinde 10 motorinde de 20 kuruş indirime gidilmelidir. Petrole yapılan her zam lokomotif olarak tüm ürünlere yansıdığı gibi indirimler de aynı şekilde olumlu etki gösterecektir. Bu da enflasyonun yeniden düşmesini sağlayacaktır. Yapılacak indirimle birlikte çiftçinin mahsulünden tutun esnafın rafına koyduğu ürünlere kadar her şeyin fiyatında düşüş yaşanacaktır. Petrol fiyatlarına zam yaparken acele ededenler acaba indirimde neden bu kadar acele etmiyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Benzin ve Mazota Yapılan İndirimler Yeterli Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement