Bernanke İtiraf Etti - Son Dakika
Ekonomi

Bernanke İtiraf Etti

Bernanke İtiraf Etti

ABD'de, Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, Konut Kredisi Krizinin Mali Piyasalara Etkisinin Sınırlı Olacağını Düşünerek Hata Yaptığını Kabul Etti.

25.11.2008 01:34

ABD’de, Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, konut kredisi krizinin mali piyasalara etkisinin sınırlı olacağını düşünerek hata yaptığını kabul etti. Ben Bernanke, The New Yorker dergisinde yer alan yazısında, "Kalitesi düşük konut kredisi krizinin denetim altına alınacağını düşünen ben ve diğerleri yanlıştı" dedi.

Öngörüsü çok zordu

Bernanke, konut sorunu ile geniş mali sistem arasındaki nedensel ilişkinin karmaşık ve öngörüsü zor olduğunu belirtti. Kalitesiz konut kredileri, kredi itibarı yüksek olmayan milyonlarca kişiye verilmiş, değişken faiz nedeniyle de ödeme güçlüğü başlayınca kriz patlak vermişti. Bu kriz ise 1930’lardan bu yana görülen en büyük mali bunalımı tetiklemişti.

En kötü bakan

Bu arada Forbes dergisinin yayıncısı olan Steve Forbes, Hazine Bakanı Henry Paulson’ın "yakın dönemin en kötüsü" olduğunu söyledi. Steve Forbes, buna neden olarak konut krizne devletin yaklaşımını gösterdi. Forbes, ABD’nin dev kredi kurumları Fannie Mae ve Freddie Mac’in kurtarılması konusunda Paulson’un açık davranmadığını da belirtti. Steve Forbes, "Henry Paulson bir şeyi doğru yapsın ve devlet bu iki kurumun borçları için açıkça garanti versin" dedi. Forbes, Henry Paulson için, "Modern dönemin en kötü Hazine Bakanı" ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bernanke İtiraf Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement