Borsalar El Koyma Kararını Kutluyor - Son Dakika
Ekonomi

Borsalar El Koyma Kararını Kutluyor

Borsalar El Koyma Kararını Kutluyor

ABD Yönetiminin Dün İki Mortgage Devi Fannie Mae ve Freddie Mac'e El Koyması Borsalarda Bayram Havası Yaşanmasına Neden Oluyor.

08.09.2008 09:46

ABD yönetiminin dün iki mortgage devi Fannie Mae ve Freddie Mac'e el koyması borsalarda bayram havası yaşanmasına neden oluyor.

ABD'de vadeli endeks sözleşmeleri yüzde 3'e yakın değer kazanırken, Asya'da son 7 ayın en hızlı günü yaşandı. Avrupa tarafında da yüksek açılışlar bekleniyor.

ABD iki dev kuruma el koydu

Uzmanlar, ABD TMSF'si Federal Deposit Insurance Corporation'ın (FDIC) iki dev kuruma el koymasının global krizin derinleşmesini önlediği beklentileri ile borsalara alışlar geldiğini belirtiyor.

 

ABD'de Standard & Poor's 500 endeks future'ları yüzde 3 yükselirken, Asya borsalarında işlem gören en büyük hisselerin dahil edildiği MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 4 yükseldi. Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 3.4, Hong Kong'da Hang Seng yüzde 3.8 değer kazandı.

Öte yandan 10 yıllık Hazine kağıtları da son iki ayın en iyi gününü yaşadı. 

Piyasanın Fannie Mae ve Freddie Mac'e el koyulması ile kendisini güvende hissetmeye başladığına işaret eden uzmanlar, aynı zamanda ABD yönetiminin krizin derinleşmesine izin vermemek elindeki tüm enstrümanları kullanacağı yönündeki beklentinin olumlu bir hava estirdiğini belirtiyor.

DOLAR GERİLİYOR

Dolar tarafında ise şimdilik düşüş yönünde bir hareket izleniyor. Geçen hafta 1.4267 ile euro karşısında son 11 ayın zirvesine çıkan dolar, bugün ise 1.4406'ya kadar geriledi. Doların düşüşünde ABD'de bu hafta açıklanacak olan ev satışları perakende satışlarla ilgili zayıf tahminler önemli rol oynadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Borsalar El Koyma Kararını Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement