Buffet'in Büyük Kumarı - Son Dakika
Ekonomi

Buffet'in Büyük Kumarı

Buffet\'in Büyük Kumarı

ABD'li İş Adamı Warren Buffet'ın Sahibi Olduğu Berkshire Hathaway Şirketi, Yine ABD'li Burlington Northern Santa Fe Demiryolunu Şirketini Satın Almaya Karar Verdi..

03.11.2009 18:06

ABD'li iş adamı Warren Buffet'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway şirketi, yine ABD'li Burlington Northern Santa Fe demiryolunu şirketini satın almaya karar verdi..

Satın alma işlemi, Burlington Northern Santa Fe şirketinin 10 milyar dolarlık ödenmemiş borcu da dahil edildiğinde, 44 milyar dolar tutacak. Böylece, Berkshire Hathaway şirketinin tarihindeki en büyük satın alma gerçekleştirilmiş olacak.

Burlington Northern'ın halihazırda yüzde 22 hissesine sahip bulunan Berkshire Hathaway, geri kalanı için hisse başına 100 dolar ödeyecek.

Anlaşma, iki şirketin yönetim kurulları tarafından da onaylandı.

Berkshire Hathaway Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Warren Buffett, yaptığı açıklamada, ABD'nin gelecekteki refahının etkin ve iyi korunmuş bir demiryolu sistemine sahip olmaya dayandığını belirtti.

Burlington Northern Santa Fe Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Matthew K. Rose ise Berkshire Hathaway ailesinin bir parçası olma şansının kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Buffet'in Büyük Kumarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement