Bugiad Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Ekonomi

Bugiad Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bugiad Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) yılın enlerini seçti.

04.03.2013 00:17

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) yılın enlerini seçti. Gecede, işadamlarına seslenen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu yüzyılda Türkiye'nin onuru, 'Made in Turkey' yazısı olacaktır" dedi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 4.'sü düzenlenen ödül gecesinin sunuculuğunu Reha Yeprem yaptı. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BUGİAD'ın pek çok etkinliğine katıldığını ifade ederek, Türkiye'nin bugün geldiği noktayı anlattı. Borç alan kişinin buyruk alacağını ifade eden Bakan Arınç, Türkiye'nin IMF'ye olan 23.5 milyar Dolarlık borcunu ödeyip, şimdi de '5 milyar Dolar vereyim mi?' diyen noktaya geldiğini anlattı. Cari açığın önemine değinen Bakan Arınç, "Bunu önlemini tek yolu üretimimizi yüksek teknolojiye dönüştürmemiz gerek. İhtiyaç mallarını burada üretmemiz lazım. BUGİAD ve Bursa'daki tüm sanayiciler yaptığınız her iş sizin için onurdur.

İşlerinizi büyütün, gelişmeleri planlı takip edin. AR-GE'ye önem verin. 'Made in Turkey' yazıyorsa, bu yüz yılda Türkiye'nin onuru budur" diye konuştu.

"ERBAKAN'IN SÖYLEDİKLERİ DOĞRUYMUŞ"

İki gün önce vefanın yıldönümü olan Necmettin Erbakan'dan övgü ile bahseden Bakan Arınç, 'Hocam' diye hitap ettiği eski Başbakanlardan Necmettin Erkakan ile olan anılarını şöyle anlattı.

"Hocam derki ki, 'Biz ikinci dünya savaşının mağlubu değiliz. Bu savaşın iki mağlubu vardır. Bunlardan biri Almanya diğeri de Japonya'dır. İki ülke de savaşta, şehirlerinden oldu. Yakıldı, yıkıldı zenginlikleri ellerinden gitti. Ama her iki ülke de 20 sene sonra eski ihtişamına kavuştu. Biz ikinci dünya savaşına girmedik. Neden bu haldeyiz?' diye sorar, 'Ağır sanayi üreten fabrikalar yapmalıyız' derdi. Biz'de Almanya'nın sahip olduğu her şeyin daha da fazlası olduğunu, Japonya'nın 3-4 katı fazlasına sahip olduğumu anlatırdı. Nasrettin Hoca'nın helva hikayesini anlatır. 'Yağımız, unumuz, şekerimiz var. Be ey gafil neden helva yapmıyorsunuz?' derdi. Necmettin Erbakan, iki şeye önem verirdi. Biri ahlak ve maneviyat, diğeri de ağır sanayi ve kalkınmaydı. Hocanın söyledikleri doğruymuş".

"DEVLET BİR ZAMANLAR BANKALARIN MÜŞTERİSİ OLMUŞTU"

Türkiye'de devletin bir dönemde bankaların müşterisi olduğunu söyleyen Bakan Arınç, Erbakan'ın büyük bir hata yaptığını ve bakanlıklar arasında havuz sistemini getirdiğini ifade etti. Bu sistem sayesinde parası biten bakanlığın, bankalardan para almak yerine havuzdaki parayı kullandığını ifade eden Bakan Arınç, "Bu dönemde ruhsuz, vicdansız, ahlaktan yoksun insanlar banka sahibi oldu. Havuz sistemi bunlara karşı yapıldı. Devletin kaynakları burada toplanacaktı. Bankalarda hortum kesilmişti. Ardından 28 şubat süreci yaşandı. ve partisi kapatıldı. Şimdi geldiğimiz noktaya bakın. Türkiye artık her alanda çok kaliteli mallar üretir hale geldi. Gelecek onlarda" dedi.

"ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRDİK, GETİRMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ"

Törende konuşan BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, 20. yaşını kutlayan derneğin 4. ödül gecesini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. Kentsel dönüşümdeki yatırımlara dikkat çeken Başkan Er, "BUGİAD'ın büyümesi ve başarısı ile Türkiye'nin büyümesi başarısının arkasında, aynı temel dinamiğin yer aldığını düşünüyorum. Daha büyük Bursa ve Türkiye adına üzerimize düşen sorumluluğu, durmadan, kalp kırmadan çalışarak yerine getireceğiz. ve bu yolda çalışmaya devam edeceğiz. Bizler ortak hedefler, idealler etrafında bir araya gelmiş bir topluluğuz. Biz çalışan, üreten, büyüyen, kurumsallaşmış demokratik bir ortam için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Aynı ülkenin farklı düşünen bireylerini zenginlik sayarak, insan odaklı demokratik bir anayasa ile çocuklarımıza hoşgörülü bir ülke bırakma temennisiyle şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

YILIN ENLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Ardından yılın enleri, sahneye çağrılan protokol üyesi tarafından okundu. Yılın işadamı ödülünü alan Faik Çelik Holding'in sahibi Faik Çelik, ödülünü Başbakan Yardımcısı Arınç'ın elinden aldı. Yılın komitesi ödülünü, Enerji Komitesi adına Şinasi Güneş alırken, yılın KOBİ'si Sansiro gurubuna gitti. Eğitime katkı ödülünü Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi adına Başkan Feridun Kahraman'a verildi. Yılın tarih ve kültüre katkı ödülünü Harput Holding Başkanı Muhammed Etkeser'e gitti. Etkeser'e ödülünü BUGİAD Başkanı Er verdi. Bursa'nın tanıtımına katkı ödülünü ise Bursa Tahtakıran Kılıç Kalkan Halk Oyunları Derneği ekibi aldı. Sahnede kısa bir gösteri yapan ekip herkesin büyük beğenisini topladı. Yılın iş kadını ise Kaplanlar Soğutma adına Duygu Kaplan alırken yılın girişimcisi ödülü ise Durmazlar Makine adına Hüseyin Durmaz'a verildi.

Törenin ardından BUGİAD Başkanı Er, Başbakan Yardımcısı Arınç'a bir vazo hediye ederek, yılın enleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bugiad Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement