Çalışan emekliler 5 bin liralık ikramiyesine yarın kavuşacak - Son Dakika
Ekonomi

Çalışan emekliler 5 bin liralık ikramiyesine yarın kavuşacak

Ekonomi ağırlıklı torba kanunun dün Meclis'ten geçmesinin ardından çalışan emekliler muradına eriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 5 bin liralık ikramiyelerin yarın hesaplara yatırılacağını söyledi.

28.12.2023 16:32  Güncelleme: 17:11

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini de içeren ekonomi ağırlıklı torba kanun teklifi dün Meclis'te kabul edildi. Yasanın Meclis'ten geçmesinin üzerine emeklilere verilecek ikramiyenin hesaplara yatacağı tarih netleşti. Paralar yarın hesaplarda olacak.

"CUMA GÜNÜ HESAPLARA YATIRILACAK"

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır. Gerçekleştirdiğimiz düzenlemenin kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Çalışan emeklilerin 5 bin liralık ikramiyesi yarın hesaplarda olacak

ÇİFTÇİLER DE ALACAK

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı ikramiye alamamıştı. Böylece ikramiyeden daha önce kapsam dışı kalan çalışan emeklilerin tamamı faydalanabilecek.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir seferliğe mahsus olmak üzere emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmıştı. Tepkilerin ardından çalışan emekliler de kapsama alınarak teklif torba kanuna eklenmişti. Yasanın dün Meclis'ten geçmesinin ardından paraların yarın hesaplara yatırılacağı belirtildi.

Çalışan emekliler 5 bin liralık ikramiyesine yarın kavuşacak

Son Dakika Ekonomi Çalışan emekliler 5 bin liralık ikramiyesine yarın kavuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Uğur RİZE: Bakanım en düsük emekli maasımızı 12500 olsun 5 binlira zam istiyoruz duyun bizi yanımda 80 emekli var hepsinin selamı var 21 54 Yanıtla
    alos : bu emeklilere 6 ay sonra bir 5 bin daha verin zam filan gereksiz. 17 22
  • Okan: Bu ikramiye iki ay önce yatmaliydi nerden baksan 250tl değer kaybetti vesselam 42 13 Yanıtla
  • Ender Kervancıoğlu: Emeklilerin tek düşündüğü maaş zammı.Sanki aldığınız zam enflasyon karşsıında erimeyecek. Siz bu ülkenin gidişatında başka şey düşünmeyin. Sizin verdiğiniz oylar yüzünden genç nesilin hayatı söndü. 5 bin lira sadakaya oyunu satanlar. 27 13 Yanıtla
  • Yuksel Kalinci: Cansuyu olmuş 8 27 Yanıtla
  • mert çelik: avrupada varmı emekli olup çalışan 6 2 Yanıtla
    Yuksel Kalinci: Gittikçe, de sayıları artıyor 0 5 Beşiktaş 1903: Yüksel uydurma. Emekliye yetmeyen yerde destek veriyor devlet. 1 2

Advertisement