Çaykur Soğuk Çay Pazarına Girdi - Son Dakika
Ekonomi

Çaykur Soğuk Çay Pazarına Girdi

Çaykur Soğuk Çay Pazarına Girdi

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu."İlk yerli üretimimiz soğuk çayı 'didi' adı ile piyasaya sürdük".

10.06.2013 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "İlk yerli üretimimiz soğuk çayı 'didi' adı ile piyasaya sürdük" dedi.

Sütlüoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Brifing Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, ÇAYKUR olarak yeni ürünlerle piyasaya girmeye başladıklarını belirtti.

ÇAYKUR'un soğuk çay sektöründe yerini aldığını ifade eden Sütlüoğlu, "İlk yerli üretimimiz soğuk çayı 'didi' adı ile piyasaya sürdük. Hedefimiz soğuk çayda iç pazarda lider olmak ve dış pazarda ciddi boyutta satış gerçekleştirmek. İlk tepkiler son derece önemli. Yeni ürünlere atılım çalışmalarımız devam ediyor. Sonbaharda da 25-30 yeni meyve ve bitkili çay çeşidi ile piyasaya çıkacağız" diye konuştu.

İsim belirlerken akılda kalıcı ve kabul edilebilirliğe önem verdiklerini kaydeden Sütlüoğlu, " Türkiye'de soğuk çay üç büyük ilde tüketiliyor. ÇAYKUR olarak Anadolu'ya soğuk çayı sevdirmek istiyoruz. Milli içeceğimiz soğuk çay ile iç pazarda lider olacağımıza inanıyoruz. Yazın sıcağında rahatlıkla tüketilebilecek, son derece sağlıklı bir ürün" ifadelerini kullandı.

Sütlüoğlu, dünyaya açılmanın son derece önemli olduğunu vurgulayarak, yeni ürünlerin yanında beş farklı ürün ile İsviçre'de aldıkları kalite ödüllerinin önemli olduğunu, ÇAYKUR'u dünya pazarında öne çıkmaya başladığını söyledi.

-Yaş çay alım kampanyası

Sütlüooğlu, 27 Nisan'da yaş çay alım kampanyasına başladıklarını da anımsatarak, şöyle devam etti:

"Yaş çay ürün kaybı telafi desteği süresince 26 bin 500 ton yaş çay alımı gerçekleştirdik. Bunun karşılığı olarak üreticilerimize 32 bin 600 lira ödeme yaptık. Mayıs ayı içerisinde almış olduğumuz 177 bin 741 bin ton yaş çay karşılığı olarak üreticilerimize 219.2 milyon lira ödemeye başladık. Bugün itibarıyla başlayan ödemelerimizi ay sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Haziran ayı içerisinde ise 50 bin 625 ton yaş çay alımı yaptık. Toplamda 228 bin 392 ton yaş yaprak alımı yaptık. Birinci sürgün alımlarını bir iki gün içerisinde tamamlayacağız. Sürgün sonunda 235 bin ton dolayında çay almayı hesaplıyoruz. Organik çay alımını ise 7 bin 308 ton alarak tamamladık."

Tek Gıda-İş Sendikası'nın aldığı grev kararının devam ettiğini hatırlatan Sütlüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"İşçilerimiz ve üreticilerimizin sağduyusu ile sağlıklı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son yılların en rahat kampanya dönemini geçiriyoruz. Randevulu sistemin kolaylıkları ile üretici memnun. İkinci sürgünde eksiklikleri değerlendirerek yeni düzenlemelerimiz olacak. Bu süreci baltalamaya çalışanlarla hiç bir şekilde toplu görüşme için masaya oturmayacağız. Grev sürecinde 'grevden sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak' demiştik. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Tek Gıda-İş Sendikası ile toplu görüşme yapmamız söz konusu değildir." - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çaykur Soğuk Çay Pazarına Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement