Çin Merkez Bankası, afet bölgelerine 35 milyar yuanlık kredi tahsis edecek - Son Dakika
Ekonomi

Çin Merkez Bankası, afet bölgelerine 35 milyar yuanlık kredi tahsis edecek

Çin Merkez Bankası, afet bölgelerine 35 milyar yuanlık kredi tahsis edecek

Çin Merkez Bankası, afetlerden etkilenen küçük ve mikro büyüklükteki işletmelere, tarım alanlarına ve kırsal bölgelere destek vermek amacıyla ticari bankalara 35 milyar yuan tutarında yeni kredi tahsis edeceğini duyurdu. Yeni krediler, Beijing, Chongqing, Hebei, Heilongjiang, Jilin ve Fujian bölgelerinde afet sonrası yeniden inşa çalışmalarına destek olmak için çıkarılmıştır. Küçük ve mikro büyüklükteki firmalar başta olmak üzere afet bölgelerindeki iş kuruluşları, tarım sektörü, besicilik firmaları ve çiftçiler için kredi desteği sağlanacaktır.

17.08.2023 13:45

BEİJİNG, 17 Ağustos (Xinhua) -- Çin Merkez Bankası, afetlerden etkilenen küçük ve mikro büyüklükteki işletmelere, tarım alanlarına ve kırsal bölgelere destek vermek amacıyla ticari bankalara 35 milyar yuan (4,86 milyar ABD doları) tutarında yeni kredi tahsis edeceğini duyurdu.

Banka, Çarşamba günü yaptığı yazılı açıklamada, yeni kredilerin Beijing ve Chongqing belediyeleri ile Hebei, Heilongjiang, Jilin ve Fujian eyaletleri olmak üzere altı bölgeyi kapsadığını ve bu bölgelerde afet sonrası yeniden inşa çalışmalarına destek vermek üzere çıkarıldığını bildirdi.

Bu yıl tayfun kaynaklı aşırı yağmurlar Çin'in birçok bölgesini vurarak can ve mal kaybına neden olan sellere ve jeolojik afetlere yol açtı.

Açıklamada yeni kredilerin özellikle küçük ve mikro büyüklükteki firmalar başta olmak üzere afet bölgelerindeki iş kuruluşları, tarım sektörü, besicilik firmaları ve çiftçiler için kredi desteğini güçlendireceği dile getirildi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Ekonomi Çin Merkez Bankası, afet bölgelerine 35 milyar yuanlık kredi tahsis edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement