Fuat Oktay OSB'de fabrikalar kurulmaya başlandı - Son Dakika
Ekonomi

Fuat Oktay OSB'de fabrikalar kurulmaya başlandı

Fuat Oktay OSB\'de fabrikalar kurulmaya başlandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın önerdiği "yerelden kalkınma" modeli kapsamında Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde kurulan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) fabrikaların inşaatına başlandı.

29.09.2022 13:16  Güncelleme: 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın önerdiği "yerelden kalkınma" modeli kapsamında Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde kurulan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) fabrikaların inşaatına başlandı.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, AA muhabirine, 2020'de tescillenen OSB'de savunma sanayi başta olmak üzere gıda, tekstil, tarım makineleri, organik kimya, metal, ambalaj, otomasyon ve makine sanayi alanlarında üretim yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın yerelden kalkınma hamlesini ilçelerinde uygulamaya çalıştıklarını aktaran Coşar, "Bu organize sanayi bölgesi sadece Boğazlıyan'ın değil, çevredeki 5 ilçenin organize sanayi bölgesidir. Burası, Boğazlıyan ve çevremizdeki ilçelerimizin kalkınmasına, ülke ekonomisine çok büyük katkı sunacak." diye konuştu.

Coşar, Fuat Oktay OSB'nin Boğazlıyan ilçe merkezine 9, Sarıkaya'ya 20, Yenifakılı'ya 25, Çandıra 22, Çayıralan'a 40 kilometre uzaklıkta olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"29 parselden oluşan OSB'nin toplam alanı 1070 dönüm, 650 dönümü sanayi alanına sahip. Şu anda doluluk yüzde 95 civarında. Fuat Oktay OSB tamamlandığında 6 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak, 185 milyon dolar ihracat hacmi oluşacak. Orta ölçekli bir organize sanayi bölgesidir, şu anda altyapı çalışmaları hızla devam etmekte. Altyapıda kanalizasyon, yağmur suyu çalışmaları tamamlandı, su ve iletişim hattı çekilmekte. Elektrik ve doğal gaz hattı ihalelerimiz yakın zamanda yapılacak."

"Aralıkta ilk fabrika üretime başlayacak"

Yatırımcıları Fuat Oktay OSB'ye davet eden Coşar, "Şu an gıda sektöründe bir fabrikamızın inşaatı başladı ve aralıkta üretime geçecek. 4 fabrikamızın projesi hazırlandı, yapı denetim süreci devam ediyor. Bir fabrikamız hafriyat aşamasında, 2 fabrikanın da şantiyesi kuruluyor. OSB'nin kurulmasında başta Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Bey olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İlçe halkı da esnaf da memnun

İlçe halkından Yukarımahalle muhtarı Bahadır Yener Taşdelen de OSB faaliyete geçtiğinde ilçeye önemli katkı sunacağını söyledi.

Taşdelen, "İnşallah gençlerimiz kahve köşelerinden, boş gezmekten uzaklaşıp iş sahibi olacak. Sayın Fuat Oktay Bey'e çok teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Mehmet Balıkçı da OSB'nin kurulmasıyla gençlerin iş bulacağını, evine ekmek götüreceğini belirterek, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Esnaf Mevlüt Karakoç da "Burada bir organize sanayi bölgesinin yapılması her yönden avantaj olacak. Tahmini 5-6 bin kişinin istihdam edileceği söyleniyor. Bu bizim için büyük bir istihdam." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Fuat Oktay OSB'de fabrikalar kurulmaya başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement