Deik Başkanı Vardan: "Tarım Herkes İçin Önemli Bir Husus" - Son Dakika
Ekonomi

Deik Başkanı Vardan: "Tarım Herkes İçin Önemli Bir Husus"

Deik Başkanı Vardan: "Tarım Herkes İçin Önemli Bir Husus"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye’nin ve Kanada’nın tarım konusunda önemli ülkeler arasında yer aldığını belirterek, "Tarım Türkiye ve Kanada’yla birlikte hepimiz için önemli bir husus" dedi.

07.05.2015 13:05

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye'nin ve Kanada'nın tarım konusunda önemli ülkeler arasında yer aldığını belirterek, "Tarım Türkiye ve Kanada'yla birlikte hepimiz için önemli bir husus" dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından 4. Levent'teki Mövenpick Otel'de, Türkiye-Kanada İş Konseyi "Tarım Yuvarlak Masa Toplantısı" düzenlendi. Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kanada Tarım Bakanı Gerry Ritz, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Yılmaz Argüden ve davetliler katıldı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Ömer Cihad Vardan, toplantının asıl amacının tarım konusundaki 2 bakanı bir araya getirmek olduğunu belirtti.

"TARIM ÖNEMLİ BİR HUSUS"

Vardan, tarımın önemine dikkat çekerek, "Bu alanda Türkiye ve Kanada'da iş yapan firmaların bakanlarla bir araya gelerek, ortak sorunları, görüşleri ve ileriye dönük çalışmaları tartışabilecekleri bir ortam oluşturmak. Bu bakanların burada olmasının asıl amacı, G-20 toplantılarıyla alakalı, oradan da biz özellikle tarım alanlarına dikkat çekerek bu toplantıyı organize etmiş oldu. Amaç, tarım Türkiye, Kanada için yani hepimiz için önemli bir husus. Konuyla ilgili olarak Türkiye biliyorsunuz tarım alanında 2'nci büyük ülke ve Kanada'da bu konuda önemli ve ciddi üretim yapan bir ülkedir. Biz Türkiye olarak Kanada'dan bilhassa bakliyat alanında çok ciddi ithalatlar yapıyoruz. Bakanlar ve iş adamları bu organizasyondan çok memnun kaldılar. Buradaki ilişkiler önümüzdeki günlerde de devam ederek ilerleyecek" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Deik Başkanı Vardan: 'Tarım Herkes İçin Önemli Bir Husus' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement