Demir Export, Doğaya Yeniden Kazandırma Projesiyle 1,5 Milyon Fidan Dikti - Son Dakika
Ekonomi

Demir Export, Doğaya Yeniden Kazandırma Projesiyle 1,5 Milyon Fidan Dikti

Demir Export, Doğaya Yeniden Kazandırma Projesiyle 1,5 Milyon Fidan Dikti

Demir Export, 2008'de başlattığı 'Doğaya Yeniden Kazandırma' projesi kapsamında Sivas'ın Kangal ilçesinde 1,5 milyon fidan dikti. Şirket, bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak ve sürdürülebilir madenciliğe yatırım yapmak amacıyla sivil toplum örgütleri ve resmi kurumlarla iş birliği yapmaktadır. Ayrıca, taşlık ve ham toprak olan alanları ağaçlandırarak doğaya kazandırmaktadır. Gelecek dönemde çalışmalarını genişleterek daha fazla fidan dikmeyi hedeflemektedir.

03.10.2023 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yarım asrı aşan tecrübesiyle madencilik faaliyetlerini sürdüren Demir Export, 2008'de Sivas'ın Kangal ilçesinde başlattığı "Doğaya Yeniden Kazandırma" projesi kapsamında bugüne kadar 1,5 milyon fidan dikti.

Şirket açıklamasına göre, faaliyetlerini sürdürdüğü bölgelerde istihdam yaratarak bölgesel kalkınmaya katkıda bulunan Demir Export, sivil toplum örgütleri, resmi kurum ve kuruluşlarla iş birliğinde hayata geçirdiği projelerle de çevre ve insan odağında sürdürülebilir madenciliğe yatırım yapıyor.

Sanayi ve ihracat için değerli madenleri yerel iş gücü desteği ile üretip ülke ekonomisine kazandıran Demir Export, üretimini sürdürdüğü bölgelerde, öncesinde taşlık ve ham toprak olan alanları planlı bir şekilde ağaçlandırarak doğaya kazandırıyor.

Bu kapsamda Sivas'ın Kangal ilçesinde, 2008'de hayata geçirilen "Doğaya Yeniden Kazandırma" projesiyle 9 milyon metrekare büyüklüğündeki bir alan ağaçlandırıldı ve alanda yapay göletler oluşturularak doğal yaşama sunuldu.

Taşlık ve ham toprak olan milyonlarca metrekare büyüklüğündeki alana, bölgenin iklimine ve toprağına uygun şekilde çam, meşe, akçaağaç, akasya, badem ve iğde gibi türlerden oluşan 1,5 milyon fidan dikilip bölgeye kazandırıldı.

Demir Export, gelecek dönemde de çalışmalarını aktif şekilde sürdürmeyi ve kapsamı daha da genişletip bugüne kadar diktiği fidan sayısını katlayarak bölge doğasına kazandırmayı hedefliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Demir Export, Doğaya Yeniden Kazandırma Projesiyle 1,5 Milyon Fidan Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement