Devrik Başkanın Dolarlarına El Kondu - Son Dakika
Ekonomi

Devrik Başkanın Dolarlarına El Kondu

Devrik Başkanın Dolarlarına El Kondu

Tayland'da Ordu Destekli Hükümet, Devrik Başbakan Thaksin Shinawatra ve Karısına Ait 21 Banka Hesabındaki Toplam 1.5 Milyar Dolarlık Varlıklarına El Koydu.

12.06.2007 17:19

Tayland'da ordu destekli hükümet, devrik Başbakan Thaksin Shinawatra ve karısına ait 21 banka hesabındaki toplam 1.5 milyar dolarlık varlıklarına el koydu.

Tayland'da ordunun geçen yıl eylül ayında yaptığı darbe sonrasında kurulan bir komite Thaksin'in ve ailesinin varlıklarını incelemeye almıştı. Thaksin'in iktidarda olduğu 5 yıl içinde rüşvet aldığı iddia ediliyordu ancak şu ana kadar bu iddialarla ilgili bir dava açılmadı. Bununla birlikte incelemeyi yapan komite dün yaptığı yazılı açıklamada Thaksin ve yakın çevresinin rüşvet ve yolsuzluğa bulaştığını bildirdi.

ŞİRKETİ SATILDI

Eski bir polis ve Telekom imparatoru olan Thaksin, 2001 yılında kırsal kesimdeki yoksul Taylandlıların yaşam şartlarını iyileştirme sözü vererek iktidara gelmişti. Sağlık sigortası ve çiftçilere ucuz kredi desteği vaatleri de Thaksin'in popülaritesini yükseltmişti. Kırsal kesimden aldığı desteğe karşın siyasi gözlemciler ve politik muhalifler Thaksin'in servetini seçmenlerin gözünü boyamak ve yolsuzluklarını örtmek için kullandığını söylüyorlardı. Thaksin ailesine ait olan Shin Corp.'un geçen yılın başında Singapur devletine ait yatırım şirketi Temasek'e 3.8 milyar dolara satılması da yoğun protestolarla karşılaşmıştı. Darbe sırasında New York'ta olan Thaksin'in ülkeye dönmesine de izin verilmemişti. Devrik lider artık zamanının çoğunu Londra'da geçiriyor. 

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Devrik Başkanın Dolarlarına El Kondu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement