Dolar Çıktı, Doğalgaz Zamlandı - Son Dakika
Ekonomi

Dolar Çıktı, Doğalgaz Zamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, dolar bazında oluşturulan bedellerin, her ay kurdaki değişimler çerçevesinde yeniden belirlendiğini söyledi.

26.02.2014 08:54

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir süredir gündemde olan ‘doğalgazda gizli zam mı var?’ sorusunun yanıtını verdi.

Yıldız, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, kanun ile dolar bazında oluşturulan bedellerin, her ay kurdaki değişimler çerçevesinde yeniden belirlendiğini söyledi. 

Yıldız, “Birden fazla ayı ilgilendiren faturaların birim fiyatlarında görülen farklılık, sadece dağıtım bedellerinin dolar kuru ve enflasyon endeksindeki değişim ile aylık bazda güncellenmesinden kaynaklanmaktadır” dedi. 

KUR BELİRLEYECİ

Oran, Yıldız’a, doğalgaza 1 Ocak 2014’ten geçerli olmak üzere gizli zam yapılıp yapılmadığını sormuştu. Oran, önergesinde “Başkent gaz’ın 6 Ocak 2014’te sayaçları okuyarak kestiği faturalarda 19 gün için 0,08580771 TL/kWh birim fiyatı belirlemesine rağmen son 5 günlük dönem için 0,08590376 TL/kWh’lık birim fiyatı belirlemesinin gerekçesi nedir?” sorusunu yöneltti. 

Yıldız verdiği yanıtta, Başkentgaz’ın özelleştirilmesi döneminde 5669 sayılı yasa ile 4646 sayılı yasada yapılan değişiklik olduğunu belirtti. Yıldız yapılan yasal değişikliklerle Başkentgaz’ın sistem kullanım bedellerinin sabit kalma süresinin değiştirildiğini kaydetti.

Dolar Çıktı, Doğalgaz Zamlandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Dolar Çıktı, Doğalgaz Zamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement