Dün, sert düşen dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 4,2 azalışla 13,2213'ten tamamladı. Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 11.15 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 2,4 üzerinde 13,5340 seviyesinde işlem görüyor.
Aynı dakikalarda euro/TL 15,56'dan, sterlin/TL ise 18,65'ten satılıyor. Dolar endeksi, dün yüzde 0,7 değer kaybetmesinin ardından bugün de düşüşünü sürdürüyor. Önceki kapanışa göre yüzde 0,1 gerileyen dolar endeksi, 94,7 ile 10 Kasım 2021'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,2 artışla 1,1470'ten alıcı buluyor.
Bugün yurt içinde açıklanan verilere göre sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 11,4 artarak, ekonomistlerin beklentisi olan yüzde 8,38'in üzerinde gerçekleşti. Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile Fed yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan dolar endeksinde 94,5 seviyesinin destek, 95,5'in direnç konumunda olduğunu söyledi.
Son Dakika › Kilis › ABD enflasyon verisiyle 60 kuruş düşen dolar, yükselişe geçti! Kur 13,53 seviyelerinde - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.