Dünya Bankası (2/son): Dünyada 114 Hükümet "İş Yapma Kolaylığı" Reformları Gerçekleştirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dünya Bankası (2/son): Dünyada 114 Hükümet "İş Yapma Kolaylığı" Reformları Gerçekleştirdi

Dünya Bankası (2/son): Dünyada 114 Hükümet "İş Yapma Kolaylığı" Reformları Gerçekleştirdi
29.10.2013 12:24

Dünya Bankası'nın raporla ilişkin açıklamasına göre dünyada 114 hükümet bu yıl iş ortamıyla ilgili düzenlemelerde iyileştirmeye gitti.

Dünya Bankası'nın raporla ilişkin açıklamasına göre dünyada 114 hükümet bu yıl iş ortamıyla ilgili düzenlemelerde iyileştirmeye gitti. Geçen yıla göre yüzde 18 oranında iyileşme gerçekleştirildi. İyileştirmelerin girişimcilerin işlerini geliştirmeye zemin hazırladığı kaydedildi. Rapora göre iş ortamıyla ilgili düzenleyici reformlar 2008-2009 finansal kriizini izleyen dönemde hızlanmaya devam etti.

Dünyada ekonomilerin "Bir İşe Başlama" alanındaki düzenlemelerde olumlu uygulamaları izlemesi halinde girişimciler her yıl bürokratik şartları karşılamak sarf ettikleri "45 milyon günü" tasarruf edecek.

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, raporla ilgili açıklamasında girişimcilere işlerini kurmayı ve bulundukları yerde yeni yatırım yapmayı sağlayacak daha iyi bir iş ortamının küresel ve yerel ekonomik büyümede anahtar olduğunu bildirdi. Jim, "Rapor iş dünyasıyla ilgili daha iyi düzenlemelere sahip ekonomilerde yerel girişimcilerin daha çok istihdam sağladıklarını ortaya koyuyor. Bu 2030'da aşırı yoksulluğun ortadan kaldırılması yönündeki haklı hedefe doğru bir bir başka adım" dedi.

Rapor orta ve güney Afrika'da birçok ülkenin iş kurmak isteyenlere külfet getiren düzenlemeleri hafifletmek ve daha güçlü yasal kurumlar oluşturmak için reformlara giriştiğini de ortaya koydu. 2012/2013 döneminde bölgede reform yapan Afrika ekonomisi sayısı 2005 yılına göre ikiye katlandı. 2009'dan bu yana en fazla reform gerçekleştiren 20 Afrika ekonomisinden dokuzunun Sahara Altı Afrika'dan Benin, Brundi, Fildişi Sahili, Gine, Gine-Bissau, Liberya, Ruanda, Siera Leone ve Togo olduğu belirtildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Dünya Bankası (2/son): Dünyada 114 Hükümet 'İş Yapma Kolaylığı' Reformları Gerçekleştirdi - Son Dakika


Advertisement