ECB / Guindos:  Euro Bölgesi bankacılık sektörü zayıflayabilir - Son Dakika
Son Dakika Logo

ECB / Guindos:  Euro Bölgesi bankacılık sektörü zayıflayabilir

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

– Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Luis de Guindos, gerileyen büyüme beklentilerinin Euro Bölgesi bankacılık sektörünün karlılık görünümlerini düşürebileceğini ve yapısal zayıflıklara neden olabileceği uyarısı yaptı.

– Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı  Luis de Guindos, gerileyen büyüme beklentilerinin Euro Bölgesi bankacılık sektörünün karlılık görünümlerini düşürebileceğini ve yapısal zayıflıklara neden olabileceği uyarısı yaptı.

ECB'nin negatif faiz politikasını savunan Guindos, faiz oranlarının bankalar üzerinde etkisinin nört olduğunu belirtti.

Guindos, negatif faiz oranlarının bankalar üzerindeki etkilerinin, faizlerin ne kadar süre nagetif bölgede kalacağına bağlı olması sebebiyle, dikkatlice incelenmesi gerektiğini söyledi.

- İstanbul

Kaynak: DHA