Vatandaşa çok kötü haber! İstanbul'da ekmeğe dev bir zam geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Vatandaşa çok kötü haber! İstanbul'da ekmeğe dev bir zam geliyor

Aralık ayı gelmeden İstanbul'da 5 liraya satılan ekmeğin fiyatının yüzde 50 zamlanarak 7.5 liraya çıkacağını duyuran Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, "Ruhsatlı fırınlara elektriği ev tipi fiyatına verirseler bizim maliyetimiz düşer, fırıncı da bir nefes alır, zam yapılmaz" ifadelerini kullandı.

07.11.2022 11:22  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da ekmeğe dev zam bekleniyor. Zam miktarını ise Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar açıkladı.

İSTANBUL'DA EKMEK 7.5 TL OLACAK

Kolivar, "Ay başını bulmaz, ekmek İstanbul'da 7,5 TL'nin altında olmaz. Eğer bize, bu elektrik ve doğal gazı vermezseler ekmeği 7,5 TL yapacağız. Ruhsatlı fırınlara elektriği ev tipi fiyatına verirseler bizim maliyetimiz düşer, fırıncı da bir nefes alır, zam yapılmaz" dedi.

FIRINLARIN YÜZDE 80'İ BATIK DURUMDA

Sendika başkanı ayrıca, "İstanbul'daki fırınların yüzde 80'i batak durumda şu an. Günlük un alıyorlar. Her bir fırının faturası korkunç arttı, 40-50 bin TL gelmeye başladı" açıklamalarında bulundu.

Vatandaşa çok kötü haber! İstanbul\'da ekmeğe dev bir zam geliyor

Son Dakika Ekonomi Vatandaşa çok kötü haber! İstanbul'da ekmeğe dev bir zam geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Kamuran Sertkaya: o zaman herkes fabrikalardan birer çuval un alsın herkes kendi ekmeğini kendi yapsın 57 14 Yanıtla
  • yeşim güney: tahıla zam yoktu ne oldu herkes kafasına göre zam yapıyor bizde Hülya hanımın dediği gbi simit yeriz:DD 54 15 Yanıtla
  • mert çelik: kısı bası mıllı gelır yuksek bısı olmaz 30 28 Yanıtla
  • Aslan : yaz kızım: vatandaş obeziteden kurtulacak! 52 2 Yanıtla
  • Mert kursun : Ekmegin gideri meselesi degil asgari ücrete zam gelecek meselesi tabiki asgari ücretlinin cebine girmeden eritmek mesele yarın ev sahipleri marketler de zam yapar olan asgari ücretliye yine elinde para yok ay sonunu zar zor getirecek 41 1 Yanıtla
  • Çakır Vadi: Bayılıyorum böyle haberler ahahahhahaha inşallah 50 lira olur 29 12 Yanıtla
  • Alaattin Yazici Yazici: mazota zam una zam demektir, elektiriğe zam una zam demektir, gübreye zam una zam demektir, asgari ücrete zam una zam demektir. mazota zam geldi araç sahipleri düşünsün diyen bir milletimiz var.yorum sizin 21 10 Yanıtla
  • Arda ARDAARDA: Bi ekmeğin gideri ne kadarki bu kadar zam geliyor 23 7 Yanıtla
  • Ümit Demir : Mahallede firini bastan asagi yenilediler..güzel para var..kapanan firin varmi yazsin biri..kapatmazlar..bir is gitmiyosa zararsa ne olur kapanir demi..ama asla kapanan bulaamazsin cok nadir..iyi para var tahminim..sadece 100% karlari varsa p dustu okadar..asgari ucrete zam haberi cikti bu haberler basladi.Allah islah etsin 9 3 Yanıtla
  • Talat güzel: buğday fiyatı aynı ekmeğe zam 3 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı
    15:24 Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı

    Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mart ayı emlak verilerini yayımladı. Mart ayında konut arayanların yüzde 45'i kiralık, yüzde 55'i satılık konut aradı. Konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 47,9 azalarak bin 778 olarak tespit edildi. Kira fiyatları ise illere göre farklılık gösterdi.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı
    15:14 Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, parklara konulan malzemeleri kendi atölyelerinde üreterek yaklaşık 49 milyon lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi, 5 yıldır tüm alanlarda düşünen, üreten ve yarışan Ordu düşüncesini uygulayarak 19 ilçede birçok park inşa etti ve mevcut parklara modern bir kimlik kazandırdı.

  • Corendon Turizm Grubu, Alanya için 2024 sezonu operasyonlarını paylaştı
    15:12 Corendon Turizm Grubu, Alanya için 2024 sezonu operasyonlarını paylaştı

    Corendon Turizm Grubu, Alanya için planladığı operasyonları düzenlediği toplantıda paylaştı. Grup, 2024 sezonunda Alanya'ya 120 binden fazla koltuk arzı sunacak.

  • Çin Sanayi Şirketleri Kar Artışıyla İş Olanaklarına İyimser Bakıyor
    15:08 Çin Sanayi Şirketleri Kar Artışıyla İş Olanaklarına İyimser Bakıyor

    Çin'in önde gelen sanayi şirketleri, karlarındaki daimi artış sayesinde iş olanakları konusunda iyimserliğini koruyor. İmalat sektöründeki özel yatırımların bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 11,9 arttığı belirtilirken, şirketlerin yüzde 76'sının sanayi üretimlerinin bu yılın ikinci çeyreğinde büyümesini ya da sabit kalmasını beklediği ifade edildi. Büyük sanayi işletmelerinin sayısının da arttığı ve karlarının yükseldiği açıklandı.

  • Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı
    14:54 Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle dağlık ve ormanlık arazilerde toplanan çiriş otu tezgahlarda satılmaya başlandı. Vatandaşlar, çiriş otunu ilçe merkezine getirerek kurdukları tezgahlarda satışa sunuyor. Çiriş otu, çorba, yumurta, pilav ve börek yapımında kullanılıyor ve doğal olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geliyor.


Advertisement