Ekonomi Bakanı Çağlayan, Yarın ABD'ye Gidecek - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Yarın ABD'ye Gidecek

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Yarın ABD\'ye Gidecek

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, resmi temaslarda bulunmak üzere yarın ABD'ye gidecek.

14.09.2013 14:10  Güncelleme: 14:47

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, resmi temaslarda bulunmak üzere yarın ABD'ye gidecek.

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çağlayan, Ticaret Bakanı Penny Pritzker, Ticaret Temsilcisi Michael Froman ve ABD'li yatırımcılarla bir araya gelmek üzere yarın bu ülkeye gidecek. Görüşmelerde, Orta Doğu'daki gelişmelerin ekonomik yansımaları, Amerika'nın ekonomik politika uygulamaları, ABD-AB STA süreci ve ABD- Türkiye Yüksek Düzeyli Çalışma Komitesi'nin çalışmaları ele alınacak.

Çağlayan, 16 Eylül'de ABD Ticaret Temsilcisi Froman ve ABD Ticaret Bakanı Pritzker ile bir araya gelerek, son ekonomik gelişmeleri değerlendirecek.

Bakan Çağlayan, Amerikan Ticaret Odasında düzenlenecek yuvarlak masa toplantısına katılacak. Toplantıda, STA konusunun ele alınmasının yanı sıra, ABD'nin Türkiye'deki yatırımlarının artırılması üzerinde durulacak.

New York'ta 17 Eylül'de Türk derneklerinin temsilcileri ve ABD'de yerleşik Türk işadamları ile bir araya gelecek olan Çağlayan, STA sürecine ilişkin değerlendirmede bulunacak. Burada bazı ABD'li yatırımcı firmalar ile ikili görüşme yapacak olan Çağlayan, temaslarının ardından Türkiye'ye hareket edecek.

Hedef ABD'ye ihracatı artırmak

Açıklamada, Bakanlığın öncelikli hedefleri arasında ABD'ye yapılan ihracatın artırılarak ikili ilişkileri dengeli bir yapıya kavuşturmanın olduğu belirtilirken, dış ticarete ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"ABD'ye ihracatımız 2012 yılında 2011 yılına göre yüzde 22,5 oranında artarak 5,6 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. İhracatımız, yılın ilk 7 ayında da artmaya devam etmiş ve yüzde 1,4 seviyesinde artarak 3,4 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.

Öte yandan, 2012 yılında yaptığımız ithalat bir önceki yıla göre yüzde 12 oranında azalarak 14,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. 2013 yılının ilk 7 ayında ise ithalatımız yüzde 7,7 oranında azalarak 8,1 milyar dolar olmuştur." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Çağlayan, Yarın ABD'ye Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement