'En Güzel Çirkin' Ayakkabılar Türkiye'de Dört Kat Büyüyecek - Son Dakika
Ekonomi

'En Güzel Çirkin' Ayakkabılar Türkiye'de Dört Kat Büyüyecek

\'En Güzel Çirkin\' Ayakkabılar Türkiye\'de Dört Kat Büyüyecek

Türkiye'de Yeni Dağıtıcısı Olarak Yeşil'i Seçen Kanadalı Ayakkabı Üreticisi Crocs, 'En Güzel Çirkin' Sloganıyla Pazara Sürdüğü Croslite Maddesinden Üretilen Ayakkabıların Satışını Dörde Katlamayı Hedefliyor.

29.09.2007 03:48

Türkiye’de yeni dağıtıcısı olarak Yeşil’i seçen Kanadalı ayakkabı üreticisi Crocs, ’en güzel çirkin’ sloganıyla pazara sürdüğü croslite maddesinden üretilen ayakkabıların satışını dörde katlamayı hedefliyor.

Crocs’un Uzakdoğu ve Pasifik Satış Sorumlusu Mark Langhammer, "Türkiye’de de çok potansiyel görüyoruz. Gelecek yıl satışlarımızı dörde katlarız" dedi.

’EN güzel çirkin’ sloganıyla bir yıl önce Türkiye ayakkabı pazarına giren Kanada patentli Crocs, Yeşil’i yeni dağıtıcısı olarak belirledi. Yeni dağıtıcısıyla Türkiye’deki satışını dörde katlamayı hedefleyen Crocs, Türkiye’yi büyüyebileceği ülkeler arasında görüyor. Altı dünya markasının dağıtıcılığını yapan Yeşil Kundura, Crocs’u yedinci marka olarak bünyesine ekledi. Crocs, Yeşil işbirliği 1 Ocak 2008’den itibaren yürürlüğe girecek. Üretim başlangıcında sadece yatçılara ve denizcilere hitap etmek amacıyla üretilen Crocs ayakkabıları, kısa sürede geniş kitlelere ulaştı. Yapımında kullanılan Croslite maddesi; ayakkabıları,rahat ve konforlu hale getiriyor.

SATIŞI DÖRDE KATLARIZ: Crocs’un Uzakdoğu ve Pasifik Satış Sorumlusu Mark Langhammer, Türkiye’nin varlıklarını geliştirecekleri ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Dünyada 90 ülkede faaliyetimiz var. Avrupa, Asya Pasifik’te iyi durumdayız. Türkiye’de de çok potansiyel görüyoruz. Gelecek yıl satışlarımızı dörde katlarız" dedi. Crocs’un her ülkede; markasını geliştirmeye ve doğru dağıtım kanalını kurmaya odaklandığını aktaran Langhammer, diğer ülkelerde olduğu Türkiye’de de markalarını geliştirecek faaliyetlerde bulunacaklarını sadece ayakkabı değil, yaşam tarzı şirketi olduklarını söyledi.

45 MİLYON ÇİFT SATIŞ: Kurulalı beş yıl olmadan dünyada yılda 45 milyon çift ayakkabı satar hale geldiklerini dile getiren Langhammer, geçen yıl dünyada 354 milyon dolar ciro elde ettiklerini, bu yılki hedeflerinin ise 800 milyon dolar olduğunu kaydetti. Langhammer, "ABD’de dördüncü büyük ayakkabı firmasıyız. Türkiye’de de dünyada gösterdiğimiz büyümeyi göstermek istiyoruz. Konforla ilgili bir markayız. Her ülkede insanlar konforlu ve renkli ayakkabılar istiyor. Türkiye’de insanların talebi bu yönde. Ürünlerimiz, 3 yaşından 100 yaşına kadar her kesime hitap ediyor. Kaliteli ayakkabı yapıyoruz bu nedenle geniş dağıtım ağımızın olmasını istiyoruz" diye konuştu.

EĞLENCELİ DİYE SEÇTİK: Yeşil Kundura Genel Müdürü Emel Yeşil Küçükçolak ise, geniş satış ağları nedeniyle Crocs’un kendileriyle çalışmayı seçtiğini belirterek, dağıtıcısı oldukları altı dünya markasına yedincisini eklediklerini, Crocs’un sattıkları diğer ayakkabılardan farklı bir kulvarda olduğunu vurguladı. Crocs’u, kullanım alanı geniş, daha çok yaza hitap eden, terlik kategorisine giren ayakkabı olarak tanımlayan Küçükçolak, eğlenceli, rengarenk bir ürün olması nedeniyle Crocs’u seçtiklerini aktardı.

Alışveriş merkezlerinde kiosklarda satılacaklar

EMEL Yeşil Küçükçolak, Crocs ayakkabıların ne kadar çok yere yayılırsa, o kadar çok satma özelliğinin bulunduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: "Hafif bir malzemeden yapıldığı için çok rahatlar. 54 YTL’den satışa sunuluyor. Crocs’u büyük alışveriş merkezlerinin ortasındaki kiosklarda pazarlama stratejimiz var. Kendi mağazlarımızda da kornerlar vereceğiz. Şu anda satış ağımızın içinde olmayan daha çok yazlık yerlerde, mayo, terlik, kitap satan mağazalarda da satılabilecek bir ürün. 1 Ocak’ta ürün satışımız başlayacak ancak bu tarihten önce bayilere yaz için ürün temin edebiliyoruz."

Dünya yıldızları giyiyor

FENOMEN haline gelen Crocs, dünya ünlülerinin de tercihleri arasında. Dünyanın en ünlü oyuncuları Al Pacino ve Jack Nicholson, yeni nesil komedi yıldızı Adam Sandler, "Desperate Housewifes"ın güzel aktrisi Terri Hatcher, Ocean’s Twelve’in çaylak hırsızı Matt Damon, 5 Grammy Ödülü sahibi Faith Hill, efsane aşçı Mario Batali Crocs giyen ünlülerden bazıları.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'En Güzel Çirkin' Ayakkabılar Türkiye'de Dört Kat Büyüyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement