Enflasyon Verileri Açıklandı - Son Dakika
Ekonomi

Enflasyon Verileri Açıklandı

Enflasyon Verileri Açıklandı

OYAK Yatırım Ekonomisti, PPK toplantısında ya da ocak ayında politika faizinde ve/veya koridorun alt tarafında bir indirimin geleceğini düşündüklerini Söyledi.

03.12.2012 11:09  Güncelleme: 12:18

OYAK Yatırım Ekonomisti Gülay Elif Girgin, Merkez Bankası'nın 18 Aralık'taki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında ya da ocak ayında politika faizinde ve/veya koridorun alt tarafında bir indirimin geleceğini düşündüklerini belirtti.

TÜİK tarafından açıklanan kasım ayı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Girgin, kasım ayı enflasyonunun yüzde 0,38'lik aylık artış ile beklentilerin bir hayli altında gerçekleştiğini ifade ederek, "Kasım ayı enflasyonu ile yıllık enflasyon yüzde 7,8'den yüzde 6,7'ye gerilemiş oldu. Alt kalemlere baktığımızda özellikle gıda kaleminin yüzde 0,1'lik aylık düşüşle enflasyona en büyük destekçi olduğunu görüyoruz" dedi.

Gıda fiyatlarının Merkez Bankası'nın beklentisinden daha ılımlı gidiyor olmasının enflasyon açısından olumlu olduğunu ifade eden Girgin, "Fakat önümüzdeki dönemde kış aylarının genel olarak gıda fiyatları üzerinde baskı oluşturacağını gözardı etmemek gerekiyor. Şu an itibariyle 2012 yılı enflasyonu yıllık yüzde 6,5 seviyelerinde gerçekleşecek gibi görünmektedir" ifadelerini kullandı.

Enflasyonun her ne kadar hedefin bir kez daha üzerinde kalacak olsa da Merkez Bankası'nın belirttikleri gibi hem büyümedeki görünümün hem de TL'deki güçlenmeyi kontrol altında tutmak adına düşük faiz ortamına küresel koşullar müsaade ettiği sürece devam edeceğini düşündüklerini ifade eden Girgin, "Merkez Bankası'nın 18 Aralık'taki PPK toplantısında ya da ocak ayında politika faizinde ve/veya alt koridorda bir indirimin geleceğini düşünüyoruz" dedi.

Muhabir: Ümit Çevik

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Enflasyon Verileri Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement