Enflasyonun düşmesi Türkiye'nin umut verici bir gelişme yaşayacağını gösteriyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Enflasyonun düşmesi Türkiye'nin umut verici bir gelişme yaşayacağını gösteriyor

Enflasyonun düşmesi Türkiye\'nin umut verici bir gelişme yaşayacağını gösteriyor
05.07.2023 14:59

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, haziran ayında enflasyonun yüzde 38,21 ile son 1,5 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin Türkiye'nin gelecek aylarda daha makul fiyat artışlarıyla karşı karşıya olacağına yönelik beklentileri teyit ettiğini belirtti. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 38,21 ile son 18 ayın, yurt içi üretici fiyatlarında da yüzde 40,42 ile son 25 ayın en düşük seviyesine geriledi. MÜSİAD Başkanı Asmalı, enflasyonla mücadele noktasında etkin politikaların sürdürülmesinin önemli bir rol oynadığını ve yeni ekonomi yönetiminin hızlı ve kararlı adımlarının etkilerinin devam edeceğine inandıklarını ifade etti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "Haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyonun yüzde 38,21'le son 1,5 yılın en düşük seviyesine gerilemesi, Türkiye'nin, önümüzdeki aylarda geçmiş döneme kıyasla daha makul fiyat artışlarıyla karşı karşıya olacağına yönelik beklentilerimizi teyit etmesi bakımından, umut verici bir gelişme olmuştur." ifadesini kullandı.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 3,92, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 6,5 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 38,21 ile son 18 ayın, yurt içi üretici fiyatlarında da yüzde 40,42 ile son 25 ayın en düşük seviyesine geriledi.

MÜSİAD Başkanı Asmalı, açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyonun yüzde 38,21'le son 1,5 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin Türkiye'nin, gelecek aylarda geçen döneme kıyasla daha makul fiyat artışlarıyla karşı karşıya olacağına yönelik beklentilerini teyit etmesi bakımından, umut verici bir gelişme olduğunu belirtti.

Asmalı, şunları kaydetti:

"Bu dönemde Yİ-ÜFE'deki yıllık artışın son 25 ayın en düşük değeri olan yüzde 40,42'ye gerilemesiyle birlikte tüketici ve üretici fiyatları arasındaki makas da gözle görünür bir şekilde daralmış ve böylece fiyat istikrarının sağlanmasına dair önemli bir eşik atlanmıştır. Enflasyonla mücadele noktasında etkin politikaların sürdürülmesi, reel sektörün enflasyonla mücadeleye ilişkin beklentilerinin olumlu yönde değişmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu bağlamda MÜSİAD olarak, önümüzdeki dönemde de yeni ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele noktasında attığı hızlı ve kararlı adımların etkilerini görmeye devam edeceğimize inanıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Enflasyonun düşmesi Türkiye'nin umut verici bir gelişme yaşayacağını gösteriyor - Son Dakika


Advertisement