Güneş sistemleri sağlayıcısı ABD'li şirket First Solar, Zorlu Enerji ve Başarıarge Enerji AŞ'ye toplam 160 megavat gücünde güneş enerjisi modülü satışı gerçekleştirdiğini bildirdi.
Şirketten yapılan yazılı açıklamada, 2016'nın ilk yarısında yapılan satışa ait modüllerin ilk bölümünün sene sonunda teslim edileceği belirtildi.
Söz konusu satış kapsamında Zorlu Enerji Grubu, 2017 yılında bas¸lamayı planladıgˆı güneş enerjisi projeleri için 100 megavatlık yu¨ksek performanslı 4 ince film modu¨llerinin tedariki konusunda is¸ birligˆi anlas¸ması imzaladı.
Bas¸arıarge Enerji AS¸ ise kendi santrallerinin yanısıra hizmet vereceği başka gu¨nes¸ enerjisi santralleri ic¸in de 60 megavat gu¨cündeki modu¨llerden siparis¸ etti.
Açıklamada görüşlerine yer verilen First Solar Genel Satıs¸ Mu¨du¨ru¨ Georges Antoun, güneş enerjisi alanında yapılan bu yatırımların, Tu¨rkiye'nin enerji gu¨venligˆi o¨nceligˆi olan acil elektrik ihtiyacını makul maliyetle kars¸ılama konusunda doğru bir tercih olduğunu kaydetti.
First Solar şirketinin bu iş birlikleri ile Tu¨rkiye enerji piyasasının su¨rdu¨ru¨lebilirligˆine olan inancını ortaya koyduğunu belirten Antoun, "Son 2 yılda gerc¸ekles¸tirdigˆimiz faaliyetlerimizle elde ettigˆimiz gelis¸me, Tu¨rkiye'deki mu¨s¸terilerimizin First Solar ve modu¨l teknolojimize atfettigˆi gu¨veni yansıtmaktadır. Kaydettigˆimiz mesafeden oldukc¸a memnunuz ve buradaki mu¨s¸terilerimizle birlikte bu¨yu¨mek ic¸in sabırsızlanıyoruz." ifadesini kullandı.
Nisan 2014'ten itibaren I·stanbul'da hizmet veren First Solar, şu ana kadar 300 megavat kurulu güçte modu¨l satışı gerçekleştirdi.
Son Dakika › Ekonomi › First Solar'dan Zorlu Enerji'ye Güneş Enerjisi Modülü Satışı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.