Ft: Doğan'a Kesilen Cezalar Yatırımcı Algısına Hasar Verir - Son Dakika
Ekonomi

Ft: Doğan'a Kesilen Cezalar Yatırımcı Algısına Hasar Verir

Ft: Doğan\'a Kesilen Cezalar Yatırımcı Algısına Hasar Verir

İngiliz Financial Times Gazetesinde, Doğan Yayın Holding ve Bağlı İştiraklerine Kesilen Cezalarla İlgili Yorum ve Haberlere Yer Vermeye Devam Ediyor.

30.09.2009 03:54

İngiliz Financial Times gazetesinde, Doğan Yayın Holding ve bağlı iştiraklerine kesilen cezalarla ilgili yorum ve haberlere yer vermeye devam ediyor.

Financial Times’ta dün de Delphine Strauss imzalı haberde, vergi idaresinin teminat talebinin, Doğan Yayın’ın sahibi Aydın Doğan ile hükümet arasındaki karşılıklı meydan okumada çıtayı yükselttiği belirtildi. Haberde; Eurasia Group analisti Wolfango Piccoli’nin yorumları da yer aldı. Yabancı yatırımcılara yıllardır danışmanlık veren ekonomist Piccoli, “Ceza, Türkiye’deki laik kampın payandalarından ve ülkenin eski, Batılı ve genel olarak İstanbul kökenli iş gruplarından Doğan grubunun varlığını tehdit ediyor” dedi. Gruptan istenen 3.2 milyar dolarlık teminatın 2.5 milyar dolarlık vergi ve cezalar toplamını geçtiği, Doğan Yayın Holding ve ana şirket Doğan Holding’in toplam değerine eşit olduğu belirtilen haberde, Wolfango Piccoli’nin şu sözlerine de yer verildi: “Bazı yatırımcılar bana, bu konunun; Rusya’daki petrol devi Yukos’a verilen büyük cezanın, şirketi sakat bıraktığı fakat aynı zamanda yatırımcı algılamasında büyük hasara yolaçan olayla paralel olup olmadığını soruyorlar.”Cezanın Petrol Ofisi’nin satış sürecini hızlandırabileceğine de değinildi.

 

 

 

 

     

  

 

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ft: Doğan'a Kesilen Cezalar Yatırımcı Algısına Hasar Verir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement