GTO, triko ve hazır giyim sektörüne "519" nitelikli iş gücü kazandırdı - Son Dakika
Ekonomi

GTO, triko ve hazır giyim sektörüne "519" nitelikli iş gücü kazandırdı

GTO, triko ve hazır giyim sektörüne "519" nitelikli iş gücü kazandırdı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından hayata geçirilen ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) desteklediği "Triko ve Hazır Giyim Sektörlerine Yönelik Nitelikli İş Gücü Yetiştirilmesi Projesi"nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

29.12.2021 12:32  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından hayata geçirilen ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) desteklediği "Triko ve Hazır Giyim Sektörlerine Yönelik Nitelikli İş Gücü Yetiştirilmesi Projesi"nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında atölye eğitimi alan kursiyerlerin sektör temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Delioğlu, 2018 yılında hayata geçirdikleri proje ile triko ve hazır giyim sektörüne nitelikli iş gücü sağlamak amacıyla 519 kişiye mesleki eğitim verdiklerini söyledi.

Gaziantep'in triko ve hazır giyim alanında çok önemli bir bilgi, beceri ve üretim kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Kemal Delioğlu, "Sektörün altyapısı güçlü ancak markalaşmak gibi, tasarım gibi, nitelikli iş gücü gibi, finansman gibi sıkıntıları mevcut. Önemli bir istihdam alanı olan sektörün hem nitelikli iş gücü ihtiyacına cevap vermek hem de geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin ekonomik ve sosyal entegrasyonuna destek olmak için 2018 yılında, Gaziantep Ticaret Odası Triko-Örgü-Tığ İşi ve Çorapçılar Meslek Komitemizin öncülüğünde, UNHCR desteğiyle bu projeyi hayata geçirdik. GTO olarak bizim amacımız sektörün bugününden ziyade geleceği. Sektörün geleceğine yatırım yapıyoruz" dedi.

"Yeni bir vizyon oluşturduk"

Proje ile Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesinde Triko Atölyesi kurarak Triko Desen ve Örgü Mesleki Eğitimleri ile Hazır Giyim Stilistlik ve Tasarım Mesleki Eğitimleri'ne odaklandıklarını söyleyen Delioğlu, "Proje kapsamında kapasite geliştirme eğitimleri, danışmanlık ve mentörluk hizmetleri, Türkçe dil eğitimleri, bilgilendirme seminerleri ve ayakkabı tasarımı ve imalatı mesleki eğitimleri gerçekleştirdik. Moda sektörünün önde gelen isimlerini Gaziantep'te ağırlayarak kursiyer ve öğrencilerimize vizyon geliştirici atmosferler sunduk. Sektörün geleceği için yeni bir vizyon oluşturduk. Hem kendi vatandaşlarımız hem de geçici koruma altındaki Suriyelilerin faydalanmasını hedeflediğimiz proje kapsamında bugüne kadar sektöre nitelikli iş gücü sağlamak için 519 kişiye eğitim verdik. Bu projeyi başarıyla yürütmemizi sağlayan ve çok önemli destekleri olan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğine, lisemizin değerli yöneticilerine ve öğretmenlerine canı gönülden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"GTO, sektör için değer oluşturmaya devam edecek"

Proje kapsamında, Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde triko ve hazır giyim sektörlerine yönelik güncel teknolojik donanıma sahip, kalıp ve desen tasarım programlarını içerecek şekilde üç farklı atölye kurduklarını hatırlatan Kemal Delioğlu, "Triko ve Hazır Giyim Sektörlerine Yönelik Nitelikli İş Gücü Yetiştirilmesi Projesini başarıyla tamamladık. Fakat 2022 yılında da yeni projelerle, lisemizde kurduğumuz atölyelerle sektörün gelişimini destekleyecek, geleceğine yatırım yapacağız. GTO, sektör için değer oluşturmaya devam edecek" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi GTO, triko ve hazır giyim sektörüne '519' nitelikli iş gücü kazandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement