Imf: Rusya, Çin, Türkiye'deki Yavaş Büyüme Kafkaslar ve Orta Asya'yı Olumsuz Etkileyecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Imf: Rusya, Çin, Türkiye'deki Yavaş Büyüme Kafkaslar ve Orta Asya'yı Olumsuz Etkileyecek

07.05.2014 12:02

IMF, Kafkaslar ve Orta Asya bölgesinin ana ticaret partnerleri olan Rusya, Çin ve Türkiye'deki yavaşlayan büyüme ivmesinden olumsuz etkileneceğini bildirdi.

IMF, Kafkaslar ve Orta Asya bölgesinin ana ticaret partnerleri olan Rusya, Çin ve Türkiye'deki yavaşlayan büyüme ivmesinden olumsuz etkileneceğini bildirdi.

IMF'nin "Kafkaslar ve Orta Asya Bölgesel Ekonomik Görünüm Raporu" güncellenmesi Dubai'de yayınlandı. Buna göre Kafkaslar ve Orta Asya'da büyüme 2013'teki yüzde 6.5 rakamından yüzde 6'ya düşecek. Bunun temel nedeni ise özellikle Çin, Rusya ve Türkiye gibi Kafkasya/Orta Asya bölgesinin ana ticaret partnerleri olan yükselen piyasalarda zayıflayan büyüme ivmesi ve Kazakistan petrol üretimindeki geçici azalış olacak. Bölgede riskler aşağı yönlü kalacak, özellikle yükselen piyasa ticaret partnerlerindeki yavaşlamanın ihracatı, doğrudan yabancı sermayeyi ve ülkelerarası bireysel para havale işlemlerini etkilemesi bekleniyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Imf: Rusya, Çin, Türkiye'deki Yavaş Büyüme Kafkaslar ve Orta Asya'yı Olumsuz Etkileyecek - Son Dakika


Advertisement