İnci Akü 'En Hızlı Balık' Oldu, 'Bin Ekmek Kalkındırır'a Sarıldı - Son Dakika
Ekonomi

İnci Akü 'En Hızlı Balık' Oldu, 'Bin Ekmek Kalkındırır'a Sarıldı

İnci Akü \'En Hızlı Balık\' Oldu, \'Bin Ekmek Kalkındırır\'a Sarıldı

Referans Gazetesi'nin Düzenlediği Yarışmada, 'En Hızlı Balık' İnci Akü Çıktı. İnci Akü, "Bir Ekmek Seni, Bin Ekmek Ülkeni Kalkındırır" Sloganını Benimseyerek Çalıştı ve Üç Yılda Yüzde 200 Büyüyerek, 146.2 Milyon YTL Ciroya Ulaştı. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, "Bu Ödüller Önümüzdeki Dönemde Değişim ve Dönüşüme Katkı Sağlayacak" Dedi.

27.03.2008 02:20

Referans Gazetesi’nin düzenlediği yarışmada, ’En Hızlı Balık’ İnci Akü çıktı. İnci Akü, "bir ekmek seni, bin ekmek ülkeni kalkındırır" sloganını benimseyerek çalıştı ve üç yılda yüzde 200 büyüyerek, 146.2 milyon YTL ciroya ulaştı. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, "Bu ödüller önümüzdeki dönemde değişim ve dönüşüme katkı sağlayacak" dedi.

REFERANS Gazetesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği ’Hızlı Balık’ yarışmasında en büyük ödül ’Yılın En Hızlı Balığı’ İnci Akü Sanayii’nin oldu. Değişime ayak uydurup gelişmenin önünü açan, iş dünyasında büyüklüklerinden çok hızlarını konuşturan şirketlerin yarıştığı Referans Gazetesi’nin "Hızlı Balık" yarışmasında "ekonominin 11 hızlı balığı" önceki akşam düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile iş dünyasının temsilcileri katıldı.

DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYACAK: Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Hızlı Balık Ödülleri’nin önümüzdeki dönemde de Türkiye’nin ihtiyacı olan değişim ve dönüşüme mikro düzeyde önemli katkı sağlayacağını söyledi. "Bu akşam ekonomideki değişim ve dönüşüm sürecinin ne kadar hızlı ve anlamlı bir seyir izlediğini görmüş olduk" diyen Ekren, ekonomik kalkınmanın doğal sonucu olan toplumsal gelişmenin başarılabilmesi için birey genelinde sahip olunan imkan ve kaynakların öncelikle farkında olmak gerektiğini belirtti. Ekren, Hızlı Balık ödüllerinin de toplumun mikro seviyeli ana aktörlerinin, gelecekte küresel aktör olmaya aday şirketlerin değişim ve dönüşüm sürecindeki önemini gösterdiğini söyledi. Ekren, değişim ve dönüşümdeki en önemli kavramın rekabet olduğunu ve bu süreçte en önemli konunun stratejik düşünme ve planlama olduğunu vurguladı.

SLOGANIMIZ ÜLKENİN KALKINMASI: 2007’de sektörler üstü başarı göstererek Yılın Hızlı Balığı seçilen İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı Şerife Eren İnci’ye ödülünü Doğan Holding Yönetim kurulu Başkanı Aydın Doğan ile Ekonomi Koordinasyondan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren verdi. İnci, bu yıl kendilerine slogan olarak "Bir ekmek seni bin ekmek ülkeni kalkındırır"ı benimsediklerini söyledi. İnci Akü son üç yılda yüzde 200 büyüyerek 146.2 milyon YTL ciroya ulaştı. Aynı zamanda taşıt araçlarında hızlı balık seçilen İnci Akü Genel Müdürü Göksel Paker’e de ödülünü TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ verdi.

REFERANS GENÇ AMA CESARETLİ: Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ise, Hızlı Balık ödüllerinin medya hariç 12 sektörle tüm Türk ekonomisini kapsadığını söyledi. Jürinin ödül verirken şirketleri innovatiflikleri ve finansal karlılıkları açısından değerlendirdiğini belirten Sabancı, "Referans Gazetesi çok yeni olmasına rağmen ekonomi alanında bir okul oldu. Ve bambaşka bir gazetecilik profili getirdi. Referans muhabiri gençtir, eğitime önem verir, soru sorma algı ve cesareti vardır, önyargısızdır" dedi.

HIZLI BALIK YAVAŞ BALIĞI YUTAR: 2. Hızlı Balık Ödülleri’nin açılış konuşmasını yapan Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık, ekonomide, "büyük balık küçük balığı yutar" paradigmasının "hızlı balık yavaş balığı yutar" olarak değiştiğini ve bu görüşün artık tüm iş dünyası tarafından kabul gördüğünü söyledi.

Sektörlere göre 2007’de Hızlı Balık Ödülleri’ni alan şirketler

Bereket Enerji (Enerji)

Arbel Bakliyat (Gıda)

Güzeliş Porselen (İmalat)

Mudo (Mağazacılık ve satış zinciri)

Ertuğrullar (Makine ve cihaz üretimi)

Alara Tarım (Tarım ve hayvancılık)

İnci Akü (Taşıt araçları ve yan sanayi)

Navturk (Teknoloji)

Yavuz Tekstil (Tekstil ve konfeksiyon)

K Catering (Turizm)

İDO (Yolcu taşımacılığı)

Yürek Metal (TEB KOBİ TV Ödülü)

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İnci Akü 'En Hızlı Balık' Oldu, 'Bin Ekmek Kalkındırır'a Sarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement