İos 10.3.3 ile Kritik Güvenlik Açığı Kapatıldı! - Son Dakika
Ekonomi

İos 10.3.3 ile Kritik Güvenlik Açığı Kapatıldı!

İos 10.3.3 ile Kritik Güvenlik Açığı Kapatıldı!

Akıllı telefonlar, her dönemde bilgisayar korsanlarının ana hedefleri olan cihazlar.

21.07.2017 10:10

Akıllı telefonlar, her dönemde bilgisayar korsanlarının ana hedefleri olan cihazlar. Kullanıcıların kişisel bilgilerine ulaşmak isteyen korsanlar her yeni yazılımda güvenlik açıkları bulmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan, Broadcom yongalarını kullanarak Wi-Fi'ye bağlanan birçok Anroid cihazı etkileyen Broadpwn saldırısından iOS cihazların da nasibini aldığı öğrenildi.

Exodus Intelligence'ın güvenlik araştırmacısı Nitay Artenstein tarafından keşfedilen açık, iOS 10.3.3'ten daha alt sürümleri kullanan birçok iOS cihazı etkiliyor. Başlangıçta sadece Wi-Fi yongalarına erişime izin verdiği düşünülen bu açığın cihazın kontrolünün tamamen hackerlara geçmesine sebep olduğu ortaya çıktı.

iOS 10.3.3 ile kritik güvenlik açığı kapatıldı!

Apple'ın iOS 10.3.3 ile altı beta sürüm yayınlayacak kadar uğraşmasının en önemli sebeplerinden birisi ortaya çıktı. Sadece Android yüklü cihazlarda olduğu düşünülen Broadpwn isimli güvenlik açığının iOS cihazları da etkilediği Nitay Artenstein tarafından rapor edilmesi ile birlikte Apple'ın bu açık üzerine yoğunlaştığı öğrenildi.

İos 10.3.3 ile Kritik Güvenlik Açığı Kapatıldı!

Güvenlik sorunu, Broadcom yongalarını kullanarak Wi-Fi'ye bağlanan çok çeşitli aygıtları etkileyebilecek kadar ciddi. Hackerların iPhone, iPad ve iPod Touch'ın Wi-Fi çipi üzerinde rasgele kod çalıştırmasına, cihazın kontrolünü ele geçirmelerine ve çökertmelerine izin veren kritik bir açık. Google, Pixel ve Nexus cihazları için Temmuz güncellemesi ile bu sorunu ortadan kaldırdı.

Broadpwn, ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü'nden zarar verme açısından 10 üzerinden 9,8 puan alan bir güvenlik sorunu. Nitay Artenstein 'ın 27 Temmuz'daki Black Hat konferansında ayrıntılarını paylaşacağı bu sorun, Broadcom BCM43xx serisi Wi-Fi yongalarını kullanan iPhone 5 ve sonrası bütün iPhone'ları, iPad 4 ve sonrası bütün iPad'leri ve altıncı nesil iPod Touch'ı etkiliyor. Apple, iOS 10.3.3 ile birlikte bu sorunu ortadan kaldırdı. Güvenliğiniz için iOS 10.3.3 güncellemesini yüklemenizi tavsiye ediyoruz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Ekonomi İos 10.3.3 ile Kritik Güvenlik Açığı Kapatıldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement