İso Yönetim Kurulu Başkanı Küçük. - Son Dakika
Ekonomi

İso Yönetim Kurulu Başkanı Küçük.

İso Yönetim Kurulu Başkanı Küçük.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, İSO olarak sanayicinin rekabet gücünün önündeki en büyük engellerden biri olan finansman sorununa çözüm getirebilmek için çalıştıklarını belirterek, "Sanayicimiz mevcut tüm finansal"...

27.03.2013 12:58

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, İSO olarak sanayicinin rekabet gücünün önündeki en büyük engellerden biri olan finansman sorununa çözüm getirebilmek için çalıştıklarını belirterek, "Sanayicimiz mevcut tüm finansal kaynaklara ulaşmalı" dedi.

İSO, 2012 yılı sonunda çıkan finansal kiralamayla (leasing) ilgili yeni yasanın ardından, üye sanayicilerin gerek yatırımlarının, gerek Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi amacıyla Deniz Finansal Kiralama A.Ş ile protokol imzaladı.

İşbirliği protokolü, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ve Deniz Finansal Kiralama A.Ş Genel Müdürü Kahraman Günaydın tarafından İSO Odakule Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı.

İSO üyelerinin 200 bin lira üstü yatırımlarının Deniz Finansal Kiralama A.Ş tarafından düşük faizle desteklemesini hedefleyen protokol, işletmelerin yeni ürün ve verimlilik artırıcı çalışmalarını kapsıyor.

İmza töreninde konuşan Küçük, uzun vadeli ve uygun koşullarda finansman imkanlarından yoksun olmanın, sanayicilerin en önemli sıkıntılarından olduğunu vurgulayarak, İSO'nun üyeleriyle 6 ayda bir tekrarladığı Ekonomik Durum Tespit Anketi'nin de bu gerçeği ortaya koyduğunu belirtti.

Ankete katılan işletmelerin yarısının finansman sıkıntısına dikkati çektiğini, 10 firmadan 7'sinin de kredi maliyetlerinin yüksekliğinden şikayetçi olduğunu ifade eden Küçük, İSO olarak sanayicinin rekabet gücünün önündeki en büyük engellerden biri olan finansman sorununa çözüm getirebilmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Tasarruf oranının azlığına değinen Küçük, "Bu önemli bir problem ve tasarruflarımızı artırmamız gerekiyor. Ancak bunun kadar önemli bir zorunluluk da sanayicimizin mevcut tüm finansal imkanlara ulaşabilmesini mümkün kılmaktır. İSO ile Deniz Finansal Kiralama arasında yapılan işbirliği anlaşması da bu yönde atılmış önemli bir adım" diye konuştu.

-"İSO ile ilk finansal kiralama anlaşması"-

Deniz Finansal Kiralama A.Ş Genel Müdürü Kahraman Günaydın da işletmelerin yatırımları için gereken makine, teçhizat gibi varlıkları satın almak yerine kiralayarak kullanması esasına dayanan finansal kiralama yönteminde, finansal kiralama şirketlerinin, firmaların talep ettikleri makine ve teçhizatı onların adına satın aldıklarını anlattı. Firmaların da, satın alınan bu makine ve teçhizatlara, bedellerini kira gibi taksitlendirilmiş şekilde ödedikten sonra sahip olabildiklerini belirten Günaydın, "Bu yöntemle ekonomik olarak rahatlayan firmalar, işletme sermayelerini başka alanlarda kullanabiliyor. 13 Aralık 2012'de yürürlüğe giren ve 'devrim' niteliğinde olan yeni Finansal Kiralama Yasası, kiralama yöntemini firmaların hemen her alanda kullanmasına imkan sağlayacak şekilde genişletti" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İso Yönetim Kurulu Başkanı Küçük. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement