Kırgızistan'a 4 Yılda 2 Milyar Dolar Yardım - Son Dakika
Ekonomi

Kırgızistan'a 4 Yılda 2 Milyar Dolar Yardım

Kırgızistan\'a 4 Yılda 2 Milyar Dolar Yardım

Kırgızistan'ın, 4 yıl içinde uluslararası yardım kurumlarından 2 milyar dolar alacağı bildirildi.

11.07.2013 17:58

Kırgızistan'ın, 4 yıl içinde uluslararası yardım kurumlarından 2 milyar dolar alacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Konutları'nda düzenlenen ve iki gün süren kalkınma konulu uluslararası konferans, sonuç bildirisinin kabul edilmesiyle sona erdi.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Coomart Otorbayev, Avrupa'nın önde gelen yardım kurum ve kuruluşların yetkilileriyle düzenlediği ortak basın toplantısında, Kırgızistan'ın partnerlerinin, 2013-2017 yıllarını kapsayan 4 yıllık sürdürebilir kalkınma planında yer alan projelerinin hayata geçirilmesi için 2 milyar dolar sağlayacağını belirtti.

Otorbayev, konferansta, 2010 yılında ülkede meydana gelen siyasi ve etnik olayların ardından ülkeye yardım yapan ülkeler ile uluslarararası kurum ve kuruluşlarla geçen bu 3 yıllık dönemi değerlendirdiklerini ve 2013-2017 yıllarını kapsayan ortak eylem planını belirlediklerini ifade etti.

Oturumlarda, 40'a yakın uluslararası kurum ve yardım ajanslarının Kırgızistan'a destek olmayı sürdüreceklerini bir kez daha teyit ettiklerini belirten Otorbayev, konferansın verimli ve başarılı geçtiğini, geriye, hükümetin ve partnerlerinin üzerine aldıkları sorumlulukları yerine getirmelerinin kaldığını söyledi.

Maliye Bakanı Olga Lavrova da, 2010 yılında, hükümet ile kredi veren ülkeler arasında 1 milyar 49 milyon dolarlık anlaşma yapıldığını anımsatarak, Kırgızistan'a kredi ve karşılıksız yardım olarak, 3 yıl içinde 940 milyon dolar verildiğini, 3 milyon doların gelmeye devam ettiğini, 106 milyon doların da henüz sağlanmadığını anlattı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kırgızistan'a 4 Yılda 2 Milyar Dolar Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement