Kış Gelmeden Kombi Bakımınızı Yaptırın - Son Dakika
Ekonomi

Kış Gelmeden Kombi Bakımınızı Yaptırın

Kış Gelmeden Kombi Bakımınızı Yaptırın

Biytaş Şirketler Grubu’ndan yapılan açıklamada, evlerdeki kombilerin yılda bir kez bakımdan geçirilmesinin doğalgaz tüketiminde belirgin bir düşüş sağladığına dikkat çekildi.

01.09.2015 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biytaş Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamada, evlerdeki kombilerin yılda bir kez bakımdan geçirilmesinin doğalgaz tüketiminde belirgin bir düşüş sağladığına dikkat çekildi. Bakım için en uygun zamanın eylül ayı olduğu, alınacak basit tedbirlerle doğalgaz faturasının yüzde 20 düşürülebileceği belirtildi.

Isıtma, soğutma, havalandırma sektörünün Bursa'daki lideri Biytaş Şirketler Grubu Başkanı ve Makina Mühendisi Suat Gülçimen'in verdiği bilgilere göre, gaz tüketiminin düşürülmesi ve verimli ısınma için kombilerin kış öncesinde bakımdan geçirilmesi çok önemli. Kombilerin gaz geçiş filtrelerinin yılda bir kez temizlenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Gülçimen, özellikle balkonlardaki kombilerin toz nedeniyle tıkandığını bunun yanı sıra sudaki kirecin de kombide tıkanmalara yol açtığını vurguladı.

Kombi bakımlarının mutlaka yetkili servisler tarafından yapılması gerektiğini söyleyen Suat Gülçimen, kombinin montajı sırasında mutlaka ısı yalıtımının sağlanması gerektiğini ve balkon gibi dış ortamdaki kombilerin de kışın donmaması için sisteme antifiriz konulması gerektiğini belirtti.

Kombi bakımı sırasında cihazın yanma hanesi, fan gibi bölümlerindeki tozların temizlendiğini, brülör ve bacanın bakımının yapıldığını ifade eden Suat Gülçimen, sadece kombi temizliğinin yeterli olmadığını radyatörlerin de temizlenmesi gerektiğin vurguladı. Gülçimen, "Zaman içerisinde radyatörler (petek) tıkanabilir, bu ise yeterince ısınmayı önler. Yetkili bir uzmanın hiç olmazsa 2 yılda bir radyatörlerin suyunu boşaltıp belirli bir oranda sisteme akıcı madde eklemesiyle daha verimli bir ısınma sağlanır. Bu bakımlar ödenecek doğalgaz faturalarınız yüzde 20'ye kadar azaltacaktır ve kışın soğuk günlerde sistemin bozulma riskini en aza indirecektir" diye konuştu.

GAZ SAYACINI İHAMEL ETMEYİN

Suat Gülçimen, kombi ve radyatörlerin yanı sıra doğalgaz sayaçlarının da belirli periyotlarla bakımının yapılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. Bu bakımın sadece yetkili gaz şirketince yapılabileceğine de vurgu yapan Suat Gülçimen, "Diğer bakımlarını yaptırdığı halde, gaz faturasının yüksek olduğunu düşünen ve sayacının yanlış ölçüm yaptığından şüphe eden aboneler dağıtım şirketinden sayacına bakım yapmasını isteyebiliyor. Ancak yapılan incelemede sayaçta herhangi bir arıza olmadığı tespit edilirse servis parasını abone ödüyor. Eğer sayaçta bir arıza tespit edilmişse dağıtım şirketi ücretsiz sayacı değiştiriyor" dedi.

Suat Gülçimen, gaz sayaçlarının 10 yılda bir kontrolden geçirilmesi kanuni mecburiyet olduğunu bu sebeple gaz dağıtım şirketlerinin en fazla 10 yıl içinde sayaçları ücretsiz olarak bakımdan geçirmesi gerektiğini vurguladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kış Gelmeden Kombi Bakımınızı Yaptırın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı
    11:09 Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı

    Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 1 Nisan itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ereceğini belirterek, pazar günü yapılacak seçimler ve Ramazan Bayramı tatili öncesinde özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşların, hem yaz lastiklerini taktırmaları hem de yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor
    11:08 Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattığı 'Halk Mama' projesi kapsamında Alanyalı çocukları da sağlıklı mama ile buluşturmaya devam ediyor.

  • TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli
    11:07 TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli

    Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hububatın gelişme dönemine girildiğini ve nisan ve mayıs aylarında alınacak yağışların bitki gelişimi açısından önemli olduğunu bildirdi. Şubat ayında yağışlar mevsim normallerine göre yüzde 42 azaldı ve Marmara ve Karadeniz bölgeleri son 10 yılın en düşük şubat yağışlarını aldı. İç Anadolu Bölgesi'nde hububatta kardeşlenme dönemine girilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sapa kalkma dönemine geçildi. Arpa ve yulafta yazlık ekilişler başlarken, kırmızı mercimekte bitki çıkışları tamamlandı.

  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı
    10:51 Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Şubat ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre, Bilecik'in ihracatı yüzde 17,5 azalarak 10 milyon 826 bin dolar, ithalatı ise yüzde 34,9 artarak 10 milyon 122 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Şubat ayında ihracat yüzde 13,6 artarken, ithalat yüzde 9,2 azaldı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.


Advertisement