Kocaeli'de Büyükşehir'e Toplu Taşıma Araçlarında Tamamlayıcı Aktarma Ücreti - Son Dakika
Ekonomi

Kocaeli'de Büyükşehir'e Toplu Taşıma Araçlarında Tamamlayıcı Aktarma Ücreti

Kocaeli\'de Büyükşehir\'e Toplu Taşıma Araçlarında Tamamlayıcı Aktarma Ücreti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarında yapılan aktarmalarda indirim uygulanıyor.

19.12.2017 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçlarında yapılan aktarmalarda indirim uygulanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 200 ve 250 numaralı toplu taşıma araçlarında tamamlayıcı aktarma ücreti uygulanıyor. Tamamlayıcı aktarma uygulamasında aktarma yapan hattın ücreti, binilecek olan hattın ücretinden düşülüyor. 265 nolu Maşukiye- Umuttepe hattında tamamlayıcı aktarma uygulaması başladı.

Öte yandan, aktarmalı binişlerde 200 ve 250 numaralı hatlarda tamamlayıcı fiyat uygulaması başladı. Hayata geçirilen uygulama ile Büyükşehir'e ait toplu taşıma araçlarında aktarmalı yolculuklarda yüzde 50 indirim uygulaması devam ediyor. Belediye otobüsleri ve deniz ulaşımı ile seyahat eden yolcular, aktarmalı olarak gidecekleri yer için tekrar farklı bir hattaki toplu taşıma aracına 90 dakika içerisinde bindiklerinde ulaşım ücretinin yarısını ödüyor. Uygulama, Belediye ve UlaşımPark'a ait otobüsler ile deniz ulaşımı araçlarında geçerli. Yüzde 50 indirim; aktarma yapılan araçlardan ücreti düşük olan hat üzerinden yapılıyor.

Tamamlayıcı aktarma ve ücretsiz aktarma uygulamaları trafik yoğunluğunu kısmen rahatlatıyor. 90 dakika içerisinde ikinci araca binildiğinde ücrette Yüzde 50 indirim olması toplu taşımayı hem teşvik ediyor, hem de yolcuların daha ekonomik bir ulaşım yapmalarını sağlıyor. Uygulama ile toplu taşımanın tercih edilmemesinden kaynaklanan ve giderek artan bireysel araç sahipliği oranının düşürülmesi, dolayısıyla trafiğe çıkan araç sayısının azaltılması hedefleniyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kocaeli'de Büyükşehir'e Toplu Taşıma Araçlarında Tamamlayıcı Aktarma Ücreti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement