Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konutta KDV oranlarıyla ilgili bu sene içerisinde Bakanlar Kurulu kararının çıkmasını hedeflediklerini bildirdi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Maliye Bakanı Şimşek, konut teslimlerinde uygulanan KDV oranlarını vergi adaletini güçlendirecek şekilde gözden geçirdiklerini ifade ederek, ''Bu sene içerisinde Bakanlar Kurulu karanının çıkmasını hedefliyoruz'' dedi.
2-B'DE SATIŞLAR ARALIKTA
Maliye Bakanı Şimşek, orman vasfını yitirmiş 2-B arazileri için süren başvurulara ilişkin açıklama yaptı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2013 bütçesinin maddeleri üzerinde yaptığı sunumda, 2-B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışıyla ilgili 23 Kasım 2012 tarihi itibariyle 427 bin başvuru yapıldığını söyledi. Şimşek, Aralık ayında bu taşınmazların satış işlemlerini başlatacaklarını da açıkladı.
MALİ AFLA 39.4 MİLYAR LİRA
6111 sayılı Kanun ile Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı mali yapılandırmasını başarıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden Mehmet Şimşek, kanundan yararlanmak üzere 5,3 milyon mükellefin başvuruda bulunduğunu, 39,4 milyar liralık alacağın da yeniden yapılandırıldığını açıkladı.
Şimşek, ''Yapılandırılan alacakların 20 milyar lirasını yani yaklaşık yüzde 54,5'ini tahsil ettik'' dedi. Komisyonda milletvekillerinin soru ve eleştirilerini de yanıtlayan Şimşek, ''Bir yandan doğrudan vergilerin artırılması, bir yandan adaletin sağlanmasına yönelik adım atmayı düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Ekonomi › Konutta KDV Düzenlemesi Yolda - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.