Kulaç Atarken Dikkat! Şifa da Olabilir Zehir De Olabilir - Son Dakika
Ekonomi

Kulaç Atarken Dikkat! Şifa da Olabilir Zehir De Olabilir

Havuz kimyasalları konusunda hizmet veren insan sağlığı konusunda çalışmalar yürüten firmanın sahibi Ahmet Savaş ve iş geliştirme müdürü Ayşe Çelik, hem firmaları hakkında hem de insan sağlığını yakından ilgilendiren havuz kimyasalları konusundaki önemli konuları İşte işimi ekibine anlattı.

22.04.2019 08:26  Güncelleme: 07:35
sponsorlu içerik

Metay Kimya'nın firma sahibi Ahmet Savaş ve iş geliştirme müdürü Ayşe Çelik havuz kimyasalları konusunda çok önemli noktalara parmak bastı ve her kulacın şifa da ya da zehir olabileceği konusunda uyardı.

Metay Kimya firmasının sahibi Ahmet Savaş, "2004 yılında kurulmuş 15 yıldır hizmet veren bir firmayız ama arkamızda 100yıllık tecrübeyi taşıyan bir tabela, kalite var. Tüm dünyada tanınan bu firmanın Türkiye ayağı olarak hizmet vermekteyiz. Havuz kimyasalları ve su şartlandırmaları konusunda çalışmaktayız." dedi.

"ŞİFA DA OLABİLİR, ZEHİR DE OLABİLİR"

Firma Sahibi Ahmet Savaş, "Biz sektörün referans aldığı bir firmayız. Standartlara ve yönetmeliklere göre hizmet veriyoruz. Bir mühendislik firmasıyız, çözüm odaklı çalışıyoruz. Biz eğitime çok önem veriyoruz, bağlı olduğumuz halk eğitim merkezlerinde 500'e yakın havuz operatörü yetiştiriyoruz. Bunlar çok önemli çünkü her kulaç zehir de olabilir şifa da olabilir." dedi.

"SAĞLIKLI SULARDA YÜZMEK ÖNEMLİ..."

Firmanın İş Geliştirme Müdürü Ayşe Çelik, "Havuz ve su kimyasalları alanında hizmet veriyoruz. Bizi asıl ilgilendiren havuzdaki suyun kalitesi çünkü kullanıcı havuza baktığında temiz, pak bir suyu görüyor ama ileride o zarar verecek kimyasalları göremiyor. Bizim buradaki görevimiz sağlıklı sularda yüzülmesini sağlamak. Ülkemizde son 10 yılda bu konuda bir gelişim yaşandı. Tabi ki her zaman havuz vardı ama ortak yaşam alanlarının artması buna sebep oldu." ifadelerini kullandı.

"KALİTE KONTROLÜ DE YAPIYORUZ"

Ayşe Çelik, "Halka açık havuzlarda yönetmelikler var ve bunlar uygulanıyor ve denetimler sıkı şekilde yapılıyor ancak evler ile tesislerde bu yönetmelikler uygulanmıyor ve denetim yok. İleride birçok sağlık sorununa yol açacak bu konu hakkında çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Hizmete gittiğimiz havuzların kalitesini kontrol eden bir firmayız. Yönetmeliğe göre olup olmadığına bakıyoruz. Bu konuda gerekli destekleri sağlıyoruz. Bugün birçok tesisin çözüm ortağı olarak çalışıyoruz." diye konuştu.

Kulaç Atarken Dikkat! Şifa da Olabilir Zehir De Olabilir

Son Dakika Ekonomi Kulaç Atarken Dikkat! Şifa da Olabilir Zehir De Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement