Maliye Bakanından İtiraf, Rusya İçin Tehlike Çanları Çalıyor - Son Dakika
Ekonomi

Maliye Bakanından İtiraf, Rusya İçin Tehlike Çanları Çalıyor

Rusya Maliye Bakanı Aleksey Kudrin "Petrol varil fiyatının 25 dolara düşebileceğini öngören senaryo oldukça gerçekçi. Maalesef, bugün ciddi bir programa dahi sahip değiliz" dedi.

15.02.2016 11:09

Ekonomideki gidişatı değerlendiren Rusya Maliye Bakanı Aleksey Kudrin "Petrol varil fiyatının 25 dolara düşebileceğini öngören senaryo oldukça gerçekçi" dedi.

Daha önce Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dmitri Tulin de petrol varil fiyatının 25 dolara kadar gerileyebileceğini söylemişti.

"RUSYA İÇİN ZORLUKLAR DERİNLEŞİYOR"

Kommersant gazetesinin haberine göre, Rusya ekonomisindeki sıkıntıların yakın vadede sona ermesinin eklenmediğini belirten Tuli, "Dış ekonomik ve jeolojik şartlar nedeniyle ekonomideki zorluklar derinleşiyor ve bunun uzun vadeli olduğu görülüyor" dedi.

'MAALESEF BUGÜN CİDDİ PROGRAMA SAHİP DEĞİLİZ'

Rusya ekonomisinin uzun vadeli ciddi reformlara ihtiyacı olduğu fikrini yineleyen Kudrin ise, "2030 yılına kadarki kalkınma planı daha çok krizle mücadeleye yönelik. Bu, reformlardaki tüm ihtiyaçları kapsamıyor. Bunlar çok daha ciddi ve uzun vadeli. Maalesef, bugün ciddi bir programa dahi sahip değiliz" diye konuştu.

Büyük kamu şirketlerinin hisselerinin özelleştirilmesi yoluyla bütçeye iki sene içerisinde 1 trilyon rublelik kaynak yaratılabileceğini belirten Kudrin, "Bunu bu sene yapmak zor, iki sene içinde hayata geçirilebileceğini düşünüyorum" dedi.

Maliye Bakanından İtiraf, Rusya İçin Tehlike Çanları Çalıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Maliye Bakanından İtiraf, Rusya İçin Tehlike Çanları Çalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (45)

  • Ermeni ali: Tayyibin yuzunden 47 28 Yanıtla
  • Yunus: Allah sizi kahhar ismiyle helak etsin zalimler 19 7 Yanıtla
  • 32Lİ: ŞU RUS SEVİCİ CHPli ve ETEKLİ HDP liler AZ ÖTEDE YORUM YAPIN ZIRVANIYORSUNUZ 22 4 Yanıtla
  • turk: Allahin laneti uzerinize olsun beter olun ruslar 19 5 Yanıtla
  • Empati: Insaallah batarsiniz 24 0 Yanıtla
  • Gy: Çanlar çalmıyor siz battınız farkında değilsiniz. Artık nataşalarınız da sizi kurtaramıycak. Yakında rusya diye bir devlet kalmayacak. Egemenliğinizdeki bütün milletler bu sayede devlet olacaklar. 19 4 Yanıtla
  • İstanbul: Görende diyecek bizim ülkenin ekonomisi çok iyi ya açlıktan nefesimiz kokuyor ulan ne mal insanlarımız var türkiyede 10 12 Yanıtla
  • AAA: Rusya'dan doğalgaz almak vatan hainliğine eşdeğer 19 1 Yanıtla
  • yibo: TÜRKİYE terörden kurtulmak istiyorsa önce İngiliz partisi CHP ve putlarından kurtulması lazım. İçerde ve dışarıda teröre ve teröristlere destek veren bu parti TÜRKİYE DE bütün kötülüklerin ANASIDIR, BABASIDIR... 15 3 Yanıtla
    Suna: Cok dogru soz nede olsa sol parti gecmisi belli 2 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement