Mardin'e Yatırım Yapan 1'e 10 Kazanacak - Son Dakika
Ekonomi

Mardin'e Yatırım Yapan 1'e 10 Kazanacak

Mardin\'e Yatırım Yapan 1\'e 10 Kazanacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonuyla Mardin'e gelen 100 iş adamını misafir eden Belediye Başkanı, Mardin'e yatırım yapanların 1'e 10 kazanacağını söyledi.

09.10.2012 15:15  Güncelleme: 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonuyla Mardin'e gelen 100 iş adamını misafir eden Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin'e yatırım yapanların 1'e 10 kazanacağını söyledi.

Meclisten geçmesi beklenen yeni büyükşehir kanun tasarısıyla statüsü değişecek olan Mardin'e, iş adamları en cazip teşvik bölgesinde bulunması sebebiyle inceleme gezileri başlattı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonuyla Mardin'e gelen 100 iş adamını misafir eden Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, alt yapıyı 40 milyon liralık yatırımla sıfırdan inşa ettikleri şehirde, artık üst yapı yatırımlarının gündeme geldiğini söyledi. Bursalı iş adamlarına 'Mardin'e 1'e 10 kazanacak' diye iddialı bir çağrıda bulunan Başkan Ayanoğlu, "Güneydoğu'da Mardin huzur adasıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre en huzurlu 3. ildir. Alt yapı bitti, şimdi sanayi ve turizm için yatırımcıları bekliyoruz. 6 bin dekarlık 2. Organize Sanayi Bölgesi için yer tahsisleri yapıldı. 2020 yılına kadar 6 bin yeni konut Artuklu Üniversitesi'ne doğru yeni planlanan bölgelerde inşa edilecektir. Yıllık 5 milyon turist için yeni otel ihtiyaçlarımız bulunuyor. Yatırımcılar için bütün imkanlar ve ortam hazırdır. 2020 yılında Mardin bambaşka bir kimliği bürünecektir. Yatırımcılarımıza çok net söylüyorum. Mardin'e 1 lira yatıran 10 lira kazanacaktır" dedi.

Şehirde sadece Demokrat Parti döneminde, Alman bir firmaya yaptırılan içme suyu şebekesi dışında hiçbir alt yapı olmadığını belirten Başkan Mehmet Beşir Ayanoğlu, eski Mardin ile yeni yerleşim yerlerinde birkaç aya kadar yağmur suyu kollektörleri de dahil olmak üzere hiçbir eksik kalmadan bütün alt yapı çalışmalarının bitirileceğini söyledi. Yeni katı atık gömme sahası, mezbahane, şehirlerarası terminal, nikah salonu, büyük parklar gibi yatırımların da birkaç aya kadar tamamlanarak üst yapıda belediyenin yapması gereken tesisleri de bitireceklerini anlatan Başkan Ayanoğlu, Bursalı iş adamlarının müteşebbis ve üretimci gücünü şehirlerinde görmekten mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhan Parseker de artık batı bölgelerinde imalat yapmanın birkaç yıl sonra pahalı durumda kalacağına dikkat çekerek, üretimin bir ayağının artık Güneydoğu vilayetlerindeki 6. bölge teşvikli alanlara kayması gerektiğini söyledi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mardin'e Yatırım Yapan 1'e 10 Kazanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement