Marmaris'te Gergin Turizm - Son Dakika
Ekonomi

Marmaris'te Gergin Turizm

Marmaris\'te Gergin Turizm

Marmaris İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu, Kaymakam Serdar Polat Başkanlığında Pineta de Lux Otel'de Toplandı.

29.04.2009 02:28

Marmaris İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu, Kaymakam Serdar Polat başkanlığında Pineta De Lux Otel’de toplandı.

20 dakika geç giren Polat özür dileyip, "Gecikmemin 10 dakikası belediyelerin bitmeyen yol çalışmaları yüzünden" deyince Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar’ın yüzü asıldı.

Polat, etkili tanıtım ve turizmin 12 aya yayılması gerektiğini vurguladı, "Kış aylarında Marmaris ölü şehir gibi olmamalı. Mahalli idareler tedbir almalı. Turiste güven vermek gerekiyor" diye konuştu.

Söz alan Acar’ın, "Bu konuları gündeme getireceğimizden haberimiz olsa daha hazırlıklı gelirdik. Ayrıca yol çalışmaları da gerekiyor ve bu sıkıntıyı herkes yaşıyor. Bu sıkıntının ötesinde çok daha büyüklerini hep birlikte masaya yatırmamız gerekirdi" ifadeleri üzerine Polat "Size bunlar söylendi, fakslar çekildi" yanıtını verdi.

Sorunlar çözülemedi

Acar, teşviklerle plansız, programsız turizm sektörü oluşturulduğunu vurguladı, "Sıkıntı çok. Güvenlik, görüntü kirliliği, trafik, balici ve uyuşturucu müptelaları, seyyar satıcılar, hanutçuluk, hayat kadınları furyası hep konuşuluyor, ama çözülemedi. Bakanlıklarda gürültü kirliliğiyle ilgili Marmaris’ten gönderilmiş bine yakın dilekçe var. Biz şu ortamda hala hanutçuluğu konuşuyorsak ortada ciddi sorunlar var. Arz ve talep iflas etmiş durumda. 22 zabıta ile neye cevap verebiliriz ki?" dedi.

Haksız ve insafsız

Bu sözlere turizmcilerden de destek gelince Polat, şunları söyledi: "Haksız ve insafsız yaklaşıyorsunuz. 20 yıldan fazladır Marmaris’i tanıyorum. Hanutçuluk Marmaris’in yapısından kaynaklanıyor. Muğla bölgesinde kesilen hanutçuluk cezalarının yüzde 90’ı Marmaris’ten. Hanutçuları ben getirmedim. 70 bin yatak var. Peki ya kaç lokanta ve kaç sandalye var biliyor musunuz? Neden otel değil de lokanta ve barlarda hanutçu var? Önüne gelene ruhsat böyle bol keseden dağıtılırsa olacağı bu. Bu kadar küçük pastayı bu kadar kişi paylaşmaya kalkarsa olacağı bu. Aç kalan adam saldırır. Bana bırakırsanız ben hanutçuluğu hemen çözerim. 30 gün kapatırım bir yeri orası biter. Hanutçuluk da çözülür."

Çatlak ses çıkmasın

Konuşmasını daha da sertleştiren Polat, "Bu işi böyle balta veya kılıçla çözmek olmaz. Birlikte yapalım, sonradan çatlak ses çıksın istemedim. Adama büfe ruhsatı verilmiş herşey satıyor. Bunları ben mi verdim? Havanda su dövüyorsunuz. Ben çıkarırım yasayı, hanutçuluğu, trafiği, görüntü kirliliğini çözerim. Tamam seyyar satıcıları kaldırıyorum. Kimse plajda artık bir şey satamaz. Ama yine de birlikte çözüm üretmek istiyorum. Bu nedenle daha geniş çaplı toplantı yapılmasını ama bu kez buraya çok kişinin katılmasını istiyorum" dedi.

Marmaris İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu’nun perşembe günü yeniden toplanması kararlaştırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Marmaris'te Gergin Turizm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement