Mediacat PR Plus Eki İletişim Sektörünün Fotoğrafını Çekti - Son Dakika
Ekonomi

Mediacat PR Plus Eki İletişim Sektörünün Fotoğrafını Çekti

MediaCat PR Plus eki, bu sayısında da halkla ilişkiler ve iletişim danışmanlığı sektörüyle ilgili birbirinden önemli konuları masaya yatırdı.

02.03.2012 14:32

Sosyal medya iletişiminin çok yönlü ele alındığı yeni sayıda, itibar yönetimi konusunda 13 sektör profesyonelinin çarpıcı görüşleri de yer alıyor. Ayrıca İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) Başkanı Figen İsbir ve Kurumsal İletişimciler Derneği (KİD) Başkanı Suat Özyaprak'ın bir araya gelerek sektörü derinlemesine tartıştığı yuvarlak masa toplantısının çıktıları da bu sayıda. Bu röportaj, hizmet "alan" ve hizmet "veren" tarafların temsilcilerini medyada ilk kez bir araya getirmesi açısından da bir "ilk"…

Pazarlama ve pazarlama iletişimi alanlarında hem kurum hem de hizmet veren tarafında çalışanlara sektörel bilgi üretme misyonuyla hareket eden MediaCat Dergisi yılda bir kez yayınladığı ve PR sektörünü ülkemizde temsil eden ilk ve tek yayın olan PR Plus ekinin yeni sayısında, yine halkla ilişkiler ve iletişim sektörünün önemli konularını masaya yatırdı. 2006 yılından bu yana MediaCat dergisinin özel eklerinden biri olarak yayınlanan, halkla ilişkiler ve iletişim danışmanlığı alanlarının nabzını tutan PR Plus'ın bu yılki hedefi, PR Plus'ı yılda iki kez yayınlamak. Bu yılın ilk sayısında, Uluslararası İletişim Danışmanlığı Birliği'nin (ICCO) trend araştırmalarından, Unilever'in sürdürülebilirlik çalışmalarına ve dijital iletişimden ve itibar yönetimine kadar pek çok konu işleniyor. Bunların yanı sıra MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan moderatörlüğünde İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) Başkanı Figen İsbir ve Kurumsal İletişimciler Derneği (KİD) Başkanı Suat Özyaprak ile yapılan ve bir araya getirdiği taraflar açısından medyada bir "ilk" olan yuvarlak masa toplantısının çıktıları da PR dünyasının sorunlarına ve gelecek öngörülerine ışık tutuyor.

PR Plus ekinde yer alan, ICCO'nun araştırma sonuçları halkla ilişkiler ekonomisini, iniş çıkışları ve 2012 yılına dair beklentileri ortaya koyuyor. Yayınlanan sonuçlara göre 2008 ve 2009 yılında yaşanan ekonomik krizin olumsuz etkisinden sıyrılan kurumların, iletişim alanında yaptığı yatırımların artmasıyla, 2010 ve 2011 yıllarında ajansların kârlılıkları da yükseldi. Araştırmaya göre dünyadaki sektör profesyonelleri 2012 yılından umutlu.

Derginin ele aldığı konulardan bir diğeri ise Unilever'in sürdürülebilirlik çalışmaları. Hazırlanan dosya kapsamında; gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için, işleyişini büyütürken çevresel etkilerini azalttığı bir iş yapış felsefesi oluşturan Unilever, 2010 yılında kamuoyuyla paylaştığı "Sürdürülebilir Yaşam Planı" inceleniyor. Bu plan, Unilever ürünlerinin çevresel etkilerini yarıya indirecek, 1 milyardan fazla insanın sağlığını artırmak için harekete geçmesine yardımcı olacak, tarımsal hammaddelerinin yüzde 100'ünü sürdürülebilir bir şekilde tedarik etmesini zorunlu kılacak üç temel hedef üzerine kurulmuş. Bu hedefler 50'den fazla sosyal, ekonomik ve çevresel taahhüdü kapsıyor.

MediaCat PR Plus'ta yer alan bir diğer konu itibar yönetimi. PR Plus, firmaların itibar ve algı yönetiminin nasıl olması ve olası krizlerin nasıl yönetilmesi gerektiğini iletişim profesyonellerine sordu. Sektörün ortak görüşü firmaların bu dijital dünyada; hızlı, online strateji sahibi ve hazır bir senaryolarının olması gerektiği yönünde. Sektörün 13 saygın ismi, itibar yönetimi hakkında görüşlerini PR Plus ile paylaştı. Görüş verenler arasında A&B İletişim'den Sibel Asna, Bersay İletişim'den Aylin Taşkıner, Excel İletişim Danışmanlığı'ndan Soydan Canbaz ve Stacy Consultancy'den Richard Stacy gibi isimler bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Mediacat PR Plus Eki İletişim Sektörünün Fotoğrafını Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement