Merkez Bankası: 2011 Yılsonu Enflasyonu Yüzde 10'un Biraz Üzerinde - Son Dakika
Ekonomi

Merkez Bankası: 2011 Yılsonu Enflasyonu Yüzde 10'un Biraz Üzerinde

Merkez Bankası: 2011 Yılsonu Enflasyonu Yüzde 10\'un Biraz Üzerinde

Merkez Bankası, 2011 yılsonu enflasyonunun yüzde 10'un biraz üzerinde gerçekleşmesinin beklendiğini açıkladı Merkez Bankası, 2011 yılsonu enflasyonunun yüzde 10'un biraz üzerinde gerçekleşmesinin beklendiğini açıkladı.

02.01.2012 15:01

Merkez Bankası, 2011 yılsonu enflasyonunun yüzde 10'un biraz üzerinde gerçekleşmesinin beklendiğini açıkladı Merkez Bankası, 2011 yılsonu enflasyonunun yüzde 10'un biraz üzerinde gerçekleşmesinin beklendiğini açıkladı. Mevcut konjonktürde ikincil etkileri sınırlamak açısından enflasyondaki düşüşün beklentilerden daha önce başlamasının önem taşıdığına dikkat çeken Merkez Bankası, bu kapsamda 29 Aralık 2011 gününden itibaren ek parasal sıkılaştırmaya gidildiği vurguladı.

Merkez Bankası, istisnai dönemlerde uygulanacak para politikasına ilişkin açıklama yaptı. 2011 yılsonu enflasyonunun yüzde 10'un biraz üzerinde gerçekleşmesi beklendiğini belirterek, mevcut konjonktürde ikincil etkileri sınırlamak açısından enflasyondaki düşüşün beklentilerden daha önce başlaması önem taşıdığı vurgulandı. Bu kapsamda Merkez Bankası'nın 29 Aralık 2011 gününden itibaren ek parasal sıkılaştırmaya gittiğinin altı çizildi.

-EK PARASAL SIKILAŞTIRMANIN GÜÇLÜ, ETKİLİ VE GEÇİCİ OLMASI ESAS OLACAK-

Ek parasal sıkılaştırma asıl olarak açık piyasa işlemleri yoluyla sağlandığına dikkat çekilen açıklamada, politika faizinden yapılan fonlama miktarının geçici bir süre için azaltılarak normal günler için ilan edilen alt sınırın altına düşürülebildiğine dikkat çekildi. Gerekmesi halinde bu işlemleri destekleyici yönde, sterilize edilmemiş (etkili) döviz satışlarının ve doğrudan müdahalelerin kullanılması da söz konusu olabildiğine işaret edilen açıklamada, burada amaçlananın, döviz kurundaki iktisadi temellerden kopuk hareketlerin enflasyon beklentilerini bozmasına izin vermediği dile getirildi.

Açıklamada, "Ek parasal sıkılaştırmanın güçlü, etkili ve geçici olması esastır. Uygulamanın süresi enflasyon görünümünü etkileyen ana unsurlardaki düzelmenin hızına bağlı olarak değişebilecektir.Merkez Bankası, enflasyon görünümüne dair gelişmeleri yakında izleyerek temel amacı olan fiyat istikrarı doğrultusunda gereken tedbirleri almaya devam edecektir" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Merkez Bankası: 2011 Yılsonu Enflasyonu Yüzde 10'un Biraz Üzerinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement