Merkez Bankası "2013 Yılında Para ve Kur Politikası" Sunumu - Son Dakika
Ekonomi

Merkez Bankası "2013 Yılında Para ve Kur Politikası" Sunumu

Merkez Bankası "2013 Yılında Para ve Kur Politikası" Sunumu

OYAK Yatırım Ekonomisti Gülay Elif Girgin, Merkez Bankası'nın 2013 yılında finansal istikrarı çok yakından takip edeceği ve bu amaçla bağlantılı olarak kredilerdeki büyüme hızının ve TL'deki aşırı oynaklıkların çok yakından izleneceğini bir kez...

25.12.2012 13:04

OYAK Yatırım Ekonomisti Gülay Elif Girgin, Merkez Bankası'nın 2013 yılında finansal istikrarı çok yakından takip edeceği ve bu amaçla bağlantılı olarak kredilerdeki büyüme hızının ve TL'deki aşırı oynaklıkların çok yakından izleneceğini bir kez daha duyma fırsatı yakaladıklarını kaydetti.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın bugün gerçekleştirdiği "2013 Yılında Para ve Kur Politikası" sunuma ilişkin değerlendirmede bulunan Girgin, Merkez Bankasının 2013 yılında finansal istikrarı çok yakından takip edeceği ve bu amaçla bağlantılı olarak kredilerdeki büyüme hızının ve TL'deki aşırı oynaklıkların çok yakından izleneceğini bir kez daha duyma fırsatı yakaladıklarını kaydetti.

Girgin, "Merkez Bankası bankaların kaldıraç oranı bazında tutmaları gereken karşılıklara yönelik yeni bir düzenlemenin yapılacağını belirtmiştir" dedi.

2013 yılı oranlarından hesaplanacak olan ve 2014 yılında uygulanmaya başlanacak yeni düzenlemenin kredileri kontrol etme adına diğer bir adım olarak algılanabileceğini dile getiren Girgin, şu değerlendirmede bulundu:

"Bunun öncesinde bankaların kredi arttırma iştahlarıyla doğru orantılı olarak 2013 yılında vadeye göre zorunlu karşılık tutma zorunluklarında da artırımlar olacağını düşünüyoruz. Genel olarak bakıldığında, 2013 yılının bir yandan dış talep katkısının ciddi şekilde zayıflayacağı ve büyümenin daha ziyade iç talep kaynaklı olacağı, diğer yandan da başka bir kredi kuruluşundan yatırım yapılabilir notunu almak anlamında finansal istikrarı korumanın hayati önlemde olacağı bir yıl olması sebebiyle Merkez Bankası için yorucu bir yıl olacağını düşünüyorum."

Muhabir: Ümit Çevik

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Merkez Bankası '2013 Yılında Para ve Kur Politikası' Sunumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement